На този етап няма информация за липса на ваксини за

...
На този етап няма информация за липса на ваксини за
Коментари Харесай

Министър Хинков: Няма опасност около COVID-19, има достатъчно ваксини

На този стадий няма информация за липса на ваксини за COVID-19. Засега няма заплаха към болестта, не са достигнати равнища, които да изсикват съответни дейности. Това съобщи на брифинг здравният министър Христо Хинков.

Според нея първите случаи на грип се чакат през декември

" Поставили сме условия всички РЗИ-та да бъдат в подготвеност и при увеличение на случаите, да бъдат въведени протиепидемични ограничения ", уточни той и добави, че този вид на COVID-19 е много по-лек и не дава затруднения.

Той уточни, че 24 от 27 страни са изгубили част от средствата

Относно прекъсването на плана за построяването на протонен център за лекуване на деца с тежки онкологични болести, министър Хинков разяснява:

„ Съгласно периодите по Плана за възобновяване и резистентност крайният период 2026 година евентуално няма да бъде спазен. Това не значи, че нямаме потребности от подобен център. Аз имам доста съществени причини за построяването му. Ще предложа това да се случи с бюджетни средства “.

Министерският съвет е приел Национална здравна тактика 2030 година, което е огромна стъпка в развиването на системата и в нейното трансформиране в посока на потребностите на хората с фокус върху предварителната защита, диагностиката и комплексното лекуване. Заложени са политики за възстановяване на майчиното и детското здраве и педиатричната грижа, битката с онкологичните болести и възстановяване на опциите на лекуване на мозъчно-съдовите заболявания, развиване на донорството и трансплантациите, понижаване на преждевременната гибел

В тактиката е заложено още развиването на извънболничната помощ, софтуерното развиване на болничната помощ и цифровизация на здравната система, развиване на потенциала на незабавната помощ, възстановяване на достъпа до медицински услуги, лекарствени артикули и медицински произведения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР