На толерантност и на обич помежду ни трябва да се

...
На толерантност и на обич помежду ни трябва да се
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Илияна Йотова: На толерантност и на обич помежду ни трябва да се научим от патриарх Неофит

На приемливост и на любов посред ни би трябвало да се научим от патриарх Неофит. Това съобщи вицепремиерът Илияна Йотова пред публицисти.

 

Още гледайте във видеото на SafeNews: 

Нашата среща беше една от последните.

Най-топлите очи и най-всеобщавата душа, добави още Йотова.

SafeNews припомня, че Негово Светейшество умря в сряда вечерта. Според Устава на Църквата, „ когато патриаршеският трон овдовее, Светият синод краткотрайно се ръководи от старшия по митрополитско служение член на понижения му състав и управлява делата на Българската православна черква – Българска патриаршия до избирането на наместник което се прави в седемдневен период от овдовяването на патриаршеския трон “.
Наместникът подхваща нужните стъпки за избирането на нов български патриарх, а Синодът дефинира датата за привикване на Патриаршеския изборен църковен събор и разпорежда с окръжно писмо на епархийските митрополити да свикат във всяка епархия в избран неделен ден епархийските гласоподаватели.

Втори ден българския народ се покланя пред своя патриарх. Вчера поклонението продължи близо 13 часа. Днес още веднъж имаше огромна опашка от хора, искащи да се сбогуват с духовния татко на България. Днес е втори ден на печал поради кончината на патриарха.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР