На тези, които казват: Не мога да я търпя тази

...
На тези, които казват: Не мога да я търпя тази
Коментари Харесай

Кантарджиев: Тези, които не понасят маска, дали ще могат с тръба за обдишване


На тези, които споделят: " Не мога да я понасям тази маска! " аз им давам отговор: " А тръбата за обдишване по-приятна ли ще ти е? В схващане си, просто не ти доближава въздух ". Хората не могат да схванат каква покруса е да не можеш да дишаш. Нека " най-големите " ни експерти опитат да не дишат минута-две, да видят какво ще изпитат. Никого не тревожа ". Думите са на проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания пред Канал 3.

Той бе безапелационен, че и почитателите по стадионите, и футболистите в България, не са задоволително дисциплинирани. " Гунди за нас беше господ. Веднъж излезе по малкия екран и сподели, че обича ентусиасти, само че не и такива, които хвърлят бутилки – тогава това беше съвременно. И левскарите спряхме да хвърляме бутилки. Обаче излиза Гунди и ти го споделя. А сега… бомбички, те и с гранатомети ще стартират да вървят по мачове ", възмути се проф. Кантарджиев.

И продължи: „ Спортът декомплексира човек. Той е дисциплинираност. Но за жалост нашите спортисти са недисциплинирани в последно време. За жал в бранш " Б " и " Г " повече са комплексите. То не би трябвало единствено викове ".

Проф. Кантарджиев изясни и за какво толкоз постоянно се появява в медиите: " На мое място може да е човек с здравно обучение, който да споделя: " Събирайте се на мачове, целувайте се, прегръщайте се и като се заразите… да, но на доктор Кантарджиев не му е прелестно да гледа покачващи се случаи на инфектирани ".

Той бе безапелационен и в друго: „ Няма разлика сред болен и заразоносител. Отделяш ли вирус – 14 дни карантина. Сега се спекулира и с тестванията. Стигна се до такава степен, че диагнозата в инфекциозните заболявания и това, което вършим ние, стартира да се оспорва. Веднъж потвърди ли се, че отделяш вируса, ти си рисков за другите. Опасен си за хората с имунен недостиг и за възрастните хора ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР