На територията на цялата страна стартира акция. Това каза на

...
На територията на цялата страна стартира акция. Това каза на
Коментари Харесай

КАТ ще дебне за пияни и дрогирани шофьори през уикенда

На територията на цялата страна започва акция. Това сподели на брифинг контрольор Николай Крушарски от " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи пред публицисти, заяви БГНЕС. Т ой изясни, че интервенцията е ориентирана към надзор на водачите на моторни транспортни средства, които се движат по автомагистралите, първокласните и второкласните пътища.

Извън часовете на засилен трафик по огромните пътища, к онтролът ще бъде ориентиран към водачите на моторни транспортни средства в курортите по Черноморието , още веднъж поради засилената приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Контролът ще е засилен и за водачите на ТИР-ове.

Имаме право да ги направляваме с техническите средства за алкохол. Превишената скорост е една от главните аргументи за ПТП ", означи Крушарски.

Масово инспекциите ще бъдат в часовете, в които се чака натоварен трафик по тези пътища , посочи Крушарски.

Той напомни и какви са санкциите. За приложимост на алкохол и наркотични субстанции могат да стартират от 500 и да стигат до 1 000 лева . Говорим за алкохол с отнемане от шофьорска брошура от половин до една година според от концентрацията, с която е открит лидерът. Когато се откри приложимост на наркотично вещество, се образува досъдебно произвеждане и съдът се произнася по наказванията, заключи Крушарски.

Мерките, които полицията подхваща, демонстрират, че до този миг в летния сезон, по отношение на предходната година , злополуките с използвали алкохол са по-малко. По-малко са и ранените при произшествия, добави Крушарски.

Той разясни, че 28 са пътните транспортни катастрофи през летните месеци на 2020 година. Ранените са с 12 души.

Темата, обвързвана с злополуките по пътищата продължава да бъде на напред във времето.

Na 19 юли бе обявено, че злополука сред 3 тира е блокирала пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ". Само преди ден Агенция " Пътна инфраструктура " заяви за втора злополука за седмица на 161 км на " Тракия ".

Припомняме, че на същото място на 12 юли, тир се вряза в насрещното и умъртви петима души.

News.bg напомня, че по данни на Министерство на вътрешните работи, от началото на месеца досега в цялата страна са потърпевши 474 души в общо 354 произшествия.

Общият брой на жертвите на пътя от началото на годината е 193, а на злополуките - 2726.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР