На територията на София се запазва огнищното разпространение - огнищата

...
На територията на София се запазва огнищното разпространение - огнищата
Коментари Харесай

17 са огнищата на КОВИД в София


На територията на София се резервира огнищното разпространяване - огнищата са 17 към през вчерашния ден. 51 учебни заведения са наранени от ковид, под карантина са над 1500 възпитаници. Почти няма клинични изяви при тях. Това заяви пред Българска национална телевизия доктор Данчо Пенчев, шеф на РЗИ-София.

Той дефинира ситуацията в столицата като предидима, без огромни изненади.

Броят на записаните случаи в София надвиши към този момент 6000 души. 7 души са приети в болница през последното денонощие. Случаите в огромен % са единствено носителство и с леки изявени клинични форми, добави Пенчев.

455 медицински експерти в столицата са с открит ковид, стеснителен е процентът, разяснява още шефът на РЗИ-София.

По думите му защитните дрехи са задоволително, само че има струпване на отмалялост измежду медиците. Имаше и едно разпределяне измежду тях, то беше на всички места в обществото, а това към този момент дава отрицателен резултат, добави Пенчев.

Директорът на РЗИ-София предизвести и за растеж на подправените сигнали - доста хора получават позвънявания от прикрит номер, като се оповестява, че са с позитивна проба за ковид. Допълни, че решението за стягане на ограниченията е сложно и не се ангажира с позиция, само че съгласно него няма потребност от налагането на вечерен час като мярка да вземем за пример, защото вирусът няма работно време.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР