На територията на община Марица ще бъде изграден завод за

...
На територията на община Марица ще бъде изграден завод за
Коментари Харесай

Община Марица, ТИЗ и държавата ще строят завод за рециклиране на пластмаса

На територията на община " Марица " ще бъде построен цех за преработване на пластмаса. Това ще бъде взаимен план сред община " Марица ", страната и Тракия икономическа зона (ТИЗ). За построяването на завода има два подобаващи терена, разгласи кметът Димитър Иванов.

Рециклирането няма да включва горене, а единствено натрошаване на пластмасовите произведения, смилането им с мелници и превозване на заготовката до фабрики, където ще бъде осъществена последна фаза на преправка. Според градоначалника построяването на сходно оборудване ще даде опция на община " Марица " да не подвига такса боклук, оповестиха от общината.

По думите на Иванов все още се работи по взаимният план сред страната, общината и ТИЗ и има подготвеност за планиране на предприятието, което ще е в индустриалната зона.

Марица ще е една от първите общини, която ще има сходно оборудване на територията, а селищната система е измежду пионерите, по създаване и стартиране в употреба на съвременна компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци.

Незаконното изхвърляне на боклуци е проблем, с който община " Марица " се бори отдавна, декларира Иванов. Освен близо 20-те обитаеми места, на територията на селищната система, има доста гори и аграрни земи, което затруднява контрола във връзка с нерегламентираните сметища.

ТИЗ пое уговорката да е въглеродно неутрална до 2040 година и да даде на фирмите зелена сила, както и да осъществя пилотен план за произвеждане на водород.

" Надяваме се всичко това да се трансформира в новия метод за привличане на вложители в България ", съобщи създателя на ТИЗ инж. Пламен Панчев.
 Milara International влага 20 милиона във фабрика за произвеждане на 1000 е-камиончета годишно
Пловдивска компания влага 20 милиона във фабрика за произвеждане на 1000 е-камиончета годишно

Българските електрически камиони ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници

Преди ден стана ясно, че България ще е и измежду водещите производители на електрически камиончета. Електромобилът Sevic V500e е основан в Пловдив и към този момент е сертифициран от европейската автомобилна организация UTAC за придвижване по пътищата на Европа. Българските електрически камиони ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници. Първите 500 бройки към този момент са факт и са предопределени за експорт. Към тях има огромен интерес от Западна Европа и Съединени американски щати.

Батерията на електрическите камиони разрешава пробег от 150 - 300 км. и товаримост до 600 кг., като имат огромно приложение най-много в търговията.

Компанията производител Milara International счита да построи нова фабрика за още 20 милиона, в която да се създават близо 1000 броя електрически автомобили годишно. 30 български общини също употребяват електрически автомобили на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР