На територията на община Бургас ще бъдат поставени допълнителни камери

...
На територията на община Бургас ще бъдат поставени допълнителни камери
Коментари Харесай

С нови камери ще следят кой, къде и как си изхвърля боклука в Бургас

На територията на община Бургас ще бъдат сложени спомагателни камери за видеонаблюдение, които ще наблюдават за извършители, извършващи нерегламентирано изхвърляне на боклуци .

Това стана ясно от думите на шефът на отдел „ Екология “ в Община Бургас Павлин Михов по време на днешното съвещание на локалния парламент. По думите му казусът с нерегламентираните сметища става все по-сериозен, като се навлиза в един обаян кръг. Освен проблем са и нечистите площадки към контейнерите , защото хората всеобщо изхвърлят боклука си диретно на земята. 

„ Чистим, след два дни още веднъж е мръсно и започваме изначало “.

Михов изясни, че изключително показателно е ситуацията в селата Изворище, Брястовец и Миролюбово , където на всеки 10 дни се постанова да влиза тежка техника, която да чисти противозаконните сметища

„ Изключително фрапиращо е, че там идват рейсове и микробуси чак от „ Слънчев бряг “, които изхвърлят боклуци от хотели и заведения “. 

По думите му няма по какъв начин този тип боклуци да бъде изчистен от нормалния екип от двама души с един автомобил, тъй че се постанова да се изпращат екскаватор фадрома и самосвал , които да почистят и извозят боклука. 

Михов посочи, че са сложени към 60 камери на част от пътищата, като следва броят им да бъде повишен , като с приоритет ще бъдат най-невралгичните точки . Тази активност е доста сложна, защото на доста от местата няма електрическа връзка и оборудванията работят на фотоволтаици .

„ За да имаме ефикасен надзор, би трябвало да знаем кой е причинител. Той може да бъде разпознат, когато нарушаването е осъществено с автомобил, на който са снимани регистрационните табели. Много рядко съумяваме да установим и физическо лице, защото е носило униформа на дадена компания да вземем за пример “. 

По думите му следва да бъде засилена и осведомителната акция , защото към момента доста жители на Бургас не знаят, че общината предлага гратис транспортиране на строителни боклуци след дребен ремонт . Това става посредством подаване на сигнал, след което почистването се включва в графика и се реализира в границите на 72 часа. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР