На територията на ЕС съществуват повече от 50 различни закона

...
На територията на ЕС съществуват повече от 50 различни закона
Коментари Харесай

Емил Радев: Над 50 закона трупат тежест върху трансграничната дейност на фондациите в ЕС

 На територията на Европейски Съюз съществуват повече от 50 разнообразни закона в региона на гражданското и данъчното право, които са използвани по отношение на трансграничните организации с нестопанска цел. Многобройните и комплицирани административни процедури на процедура костват милиони евро годишно – пари, които могат да намерят по-добро приложение за обществото. Тази позиция изрази на съвещание на правната комисия в Европейския парламент евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Изказването му бе в границите на провелия се продан на отзиви по отношение на устава на европейските трансгранични асоциации и организации с нестопанска цел.

Според последните оценки броят на европейските благотворителни организации е 148 000, прогнозната стойност на общите им активи е 433 милиарда евро, а годишните им разноски доближават близо 60 милиарда евро. Според българския евродепутат обаче е мъчно да се дефинира точната сума, която годишно се подарява за щедрост в Европа. Причините могат да се търсят освен във обстоятелството, че доста от даренията са анонимни, а и в неналичието на регулация на равнище Европейски Съюз и съществуващите разлики в регулаторната рамка на обособените държави-членки, счита Емил Радев. Така той стимулира апела си да се търси общоевропейски метод, с който да се улесни доста обединяването и прехвърлянето на запаси, познания, дарения, както и реализирането на активност на асоциациите и благотворителните организации в целия Европейски съюз. " По този метод ще понижим и правната неустановеност в бранша ", уверен е евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ. Той напомни, че тематиката за активността на трансграничните асоциации и организации с нестопанска цел остава настояща, макар че Европейската комисия се опита да реши някои от проблемите с предлагането за правилник на Европейска фондация, което направи още преди 7 години.

" Ние, европейските депутати сме тези, които би трябвало да поддържаме и насърчаваме работата на благотворителните организации в интерес на европейските жители. Важно е да предоставим на бранша нови принадлежности, които да подкрепят трансграничното действие на фондациите ", акцентира Емил Радев. Той уточни още, че въпросите по отношение на устава на организациите с нестопанска цел би трябвало да получат своите отговори на устойчива и дълготрайна основа. Евродепутатът подчертава и върху нуждата от реализирането на ефикасен контрол. " В резултат от него ще се увеличи и доверието към благотворителните организации ", съобщи в умозаключение Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР