На тържествена церемония във Варнабяха връчени дипломите на студентите от

...
На тържествена церемония във Варнабяха връчени дипломите на студентите от
Коментари Харесай

Бивша атлетка от Сливен завърши с отличие Висшето военноморско училище

На тържествена гала във Варнабяха връчени дипломите на студентите от „ Випуск 2023 “ на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “. Официални посетители на промоцията в двора на учебното заведение бяха министърът на туризма – Зарица Динкова, зам.-министърът на защитата – ген.-лейтенант о.р. Атанас Запрянов, кметът на Варна – Иван Портних, регионалният шеф – Андрияна Андреева, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметове и зам.кметове на общини, генерали, офицери, ръководители и представители на компании и организации, свързани с морския бизнес и IT промишлеността, морски организации и сдружения и родители на випускниците.

Сред присъстващите бе и зам.кметът Пепа Чиликова. От името на градоначалника Стефан Радев тя връчи на един от студентите от випуска парична премия и приветствен адрес - Десислава Вълчева, която е родом от Сливен, отличник на компетентност „ Киберсигурност “. По време на задочното си образование във военноморското учебно заведение тя се отличава с особени достижения и триумф.

„ Днес Сливен има още един мотив за горделивост! Уважаема Десислава, възторженостти и най-хубави пожелания по пътя на живота! Нека той бъде изпълнен с доста наслада, благополучие и реализация на всичките ти проекти! Дерзай и надграждай постигнатото! Честито дипломиране и на добър час! “, написа в приветствения адрес на кмета Радев. В него той още акцентира забележителната история, дългогодишните обичаи и устои на учебното заведение. „ Вярвам, че всеки студент, който е бил негов ученик, е изпитвал горделивост и уважение, получавайки солидна просветителна подготовка. На всички студенти поисквам здраве, сполучливо кариерно развиване и да осъществен фантазиите си! “, приключва кметът. От негово име бе връчена възпоменателна сребърна монета на Стария бряст в Сливен на началника на флотската Алма матер - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

432-ма студенти получиха своите дипломи на церемонията в събота. Първенецът на випуска – Гергана Димитрова, получи награди от министъра на защитата, която връчи заместникът му, от министъра на туризма, от кмета и от регионалния шеф на Варна. Началникът на Морско учебно заведение – проф. Медникаров, с изключение на дипломата, ѝ връчи и обичайния златен пръстен с логото на ВВМУ, който получава всеки отличник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР