На тържествена церемония на големия християнски празник Богоявление на площад

...
На тържествена церемония на големия християнски празник Богоявление на площад
Коментари Харесай

Вечна признателност към всички герои за българска независимост

На тържествена гала на огромния християнски празник Богоявление на площад " Свети Александър Невски " в София бяха осветени бойните флагове на Българската войска. Традиционният обред по освещаване на бойните флагове и знамената-светини на Българската войска бе извършен пред паметника на Незнайния боец в София от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

" Дълбок реверанс пред героичното и славно родно войнство, и безконечна благодарност към всички герои на българската независимост и самостоятелност, отдавали и продължаващи да отдават живота си за своята Родина – майка България. Мирът и благодатта на нашия Господ и Спасител Иисус Христос да бъдат с всички нас! За доста и благословени години! ", съобщи в словото си патриарх Неофит.

В събитието взеха присъединяване главнокомандващият военните сили на Републиката - президентът Румен Радев, министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, други висши военнослужещи, кметът на София Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР