На стойност 50 млн. лв. е една от последните големи

...
На стойност 50 млн. лв. е една от последните големи
Коментари Харесай

Истина? Торби с милиони от Велико Желев за мъж на Надето

На стойност 50 млн. лева е една от последните огромни покупко-продажби на предприемача Велико Желев.

Това е сумата, която строителният необут е платил на Камен Михайлов – екссъпругът на Надежда Михайлова, която бе външен министър в държавното управление на Иван Костов. Тези пари са платени, с цел да постави Желев ръка върху някогашния гараж на Централен комитет на Българска комунистическа партия край парка Заимов в центъра на столицата.
-->
Към днешна дата върху големия терен се строи лъскава жилищна постройка, 5-звездетн хотел и частна детска градина. Именно Велико Желев е вложител на този план на стойност над 300 млн. лева упованията са, че маститият пътищар ще си избие парите единствено от продажбата на жилища, които се търгуват по 5 000 евро/кв. м., освен това на зелено.

Срутеният към този момент гараж на Централен комитет на Българска комунистическа партия, обхващащ голям терен от 12 800 кв. м. повърхност, бе разгласен за обмен от страната през 2000 година и приватизиран от тогавашния брачен партньор на екслидера на Съюз на демократичните сили Надежда Михайлова – Камен Михайлов. Малко преди този момент той върти пицария, само че отнякъде намира заем в размер на 1 497 491 лева, с които купува апетитния държавен парцел.

Според осведомени, Велико Желев е броил за договорката 50 млн. лева на Камен Михайлов през есента на 2021 година, с цел да откупи парцела, да унищожи 5-етажния гараж и да започва строителството на жилищната постройка, детската градина и хотела.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР