На старта на 2023 г. се очаква рязко захлаждане На Бъдни

...
На старта на 2023 г. се очаква рязко захлаждане
На Бъдни
Коментари Харесай

Зимата се развихря на 1 януари: Синоптик смрази с прогнозата...

На старта на 2023 година се чака внезапно захлаждане

На Бъдни вечер температурите в крайните южни региони ще доближават до 13-14 градуса, предвижда Петър Янков

" Последните прогнози са, че на 24 против 25 декември ще завали дъжд. Температурите ще бъдат 6 и 12 - 13 градуса. Валежите ще бъдат слаби. Оставаме в периферията на по-активните атмосферни процеси, само че все пак на 24 декември вечерта в планините ще превали сняг. На 25 декември температурите ще се намалят за малко и преваляванията ще стопират. От 26 декември стартира последователно стопляне ", съобщи синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му около коледните празници температурите в крайните южни региони ще доближават до 13 - 14 градуса, а в столицата - към 9.

  " Очаква ни топла новогодишна нощ, само че на 1 януари времето внезапно ще се промени. Очакват се интензивни снеговалежи и съществено струпване ", означи той.

Янков предвижда превалявания по Атлантическото крайбрежие - Лондон и Париж, където температурите ще са сред 10 и 13 градуса. На север към Чехия и Полша те ще бъдат сред 5 и 10 градуса. В скандинавските страни ще паднат до 1-2 градуса.

" В Северна Украйна по Коледа ще превали сняг, в Киев температурите ще се движат сред 2-3 градуса. Най-топло ще бъде по Средиземноморието с температури межди 14 и 18 градуса ", заключи синоптикът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР