На срещата в дипломатическата мисия на Ватикана в Лисабон са

...
На срещата в дипломатическата мисия на Ватикана в Лисабон са
Коментари Харесай

Папата: Църквата трябва да чуе мъчителния вик на жертвите на сексуално насилие

На срещата в дипломатическата задача на Ватикана в Лисабон са участвали и чиновници на португалската черква, виновни за отбраната на малолетните, написа Военновъздушни сили. По-късно, на вечерната работа в Лисабон, папата сподели, че абсурдът „ ни приканва към смирено и дълго филтриране “ и уточни, че гневът против половите закононарушения в католическата черква е една от най-сериозните аргументи за „ откъсването от вярата ”.

Доклад от тази година показва, че от 1950 година насам минимум 4 815 момчета и девойки са били измъчвани от католически духовници в Португалия, като църквата „ систематично “ се е опитвала да прикрие казуса. През февруари самостоятелна комисия на португалската католическа черква разгласява разказите на 564 души, които разкриват, че са били измъчвани полово от свещеници или други църковни чиновници.

Представяйки данните, ръководителят на самостоятелната комисия Педро Стрехт, детски психиатър, сподели, че посочените числа са „ абсолютния най-малко “ и назова разкритията „ върхът на айсберга “. Отдавайки респект на тези, които са се свързали с комисията,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР