На срещата на върха във Версай премиерът Кирил Петков ще

...
На срещата на върха във Версай премиерът Кирил Петков ще
Коментари Харесай

Петков каза какво ще правим, ако Русия спре газа

На срещата на върха във Версай министър председателят Кирил Петков ще упорства за поддръжка от европейските сътрудници поради натиска върху страната ни от войната в Украйна и последвалата бежанска вълна.

" Няколко тематики - първото е да забележим че има обща поддръжка за хората, които бягат от войната в Украйна. Това би трябвало да стане на европейско равнище - не може всяка една страна независимо да се бори. Това ще бъде една от тематиките, които аз ще желая - европейските сътрудници да ни подкерпят финансово, всички страни, които сме по-близо до спора ", съобщи министър председателят.

Заяви, че България би трябвало да мисли и за сюжет, при който от Русия ще спрат газа.

" Аз нямам доверие, че ще се стигне до такава степен, само че единственият метод България да се оправи с подобен проблем е да спре експорта на ток. Хубаво е, че виждам схващане от европейските сътрудници, че единствено в такава рискова обстановка това би било допустимо. Трябва да обсъдим и фокусиране в вложения в различни източници, както и Планът за възобновяване и развиване ", добави Петков.

Мястото на Украйна е в Европейски Съюз, счита Кирил Петков, въпросът е по кое време страната може да бъде призната. По думите на премиера колкото повече Съюзът се уголемява на изток, толкоз по-голяма е сигурността за България, тъй като няма да бъде гранична страна.

Лидерите на страните от Европейския съюз се събират през днешния ден и на следващия ден във Версай на неофициална среща на върха, с цел да обсъдят военната експанзия на Русия против Украйна и последствията от нея, предава Българска национална телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР