На срещата на Г-7 в Канада е изработена обща позиция

...
На срещата на Г-7 в Канада е изработена обща позиция
Коментари Харесай

На Г 7 - напредък със САЩ за търговията, но разговорите продължават

На срещата на Г-7 в Канада е направена обща позиция по търговията, само че диалозите със Съединени американски щати по този въпрос ще продължат. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел.

„ Изхождам от това, че ще има общ текст по отношение на търговията “, сподели тя, отбелязвайки, че седемте най-развити индустриално страни са единни, че би трябвало да се понижат митата.

„ Но различията по пози въпрос сред Съединени американски щати и Европейски Съюз се резервират. Договорихме се да проведем разбор на обстановката, само че разликите в позициите не са отстранени “, добави Меркел.

„ Предстоят ни още полемики. Готови сме да водим договаряния “, акцентира канцлерката.

От 1 юни влязоха в действие по-високи мита на алуминия и стоманата от Европа, а Европейски Съюз разгласи, че Съединени американски щати не са сътрудник със 100% опция за доверяване.

Меркел призна, че има „ обилни различия “ в връзките със Съединени американски щати, само че съществува опция да се приказва непосредствено с американския президент Доналд Тръмп, което правя оценка “, съобщи Меркел.

"Съединените щати имат доста огромен търговски недостиг с Европейския съюз от години. Сега работим по въпроса ", сподели Тръмп.

Кошмарен диалог сред Макрон и Тръмп, Вашингтон мълчи

Отговорът на света за митата на Тръмп

Тръмп заплашва, че ще блокира вноса на първокласни немски коли

Юнкер: Няма да преговаряме със Съединени американски щати с дамоклев меч, който виси над главите ни

Тя заяви, че Съединени американски щати не са подготвени да подпишат общо изказване по въпроса за битката с пластмасите в международния океан. „ Съединени американски щати поддържат напъните за отбраната на международния океан, само че не желаят да вземат участие в постигането на поставените в тази връзка цели “, сподели канцлерката.

​Европейските водачи не са съгласни с настояването на Доналд Тръмп Русия да бъде върната на срещите на Г-7. Вчера американският президент сподели, че мястото й било на масата за договаряния.

"Темата за Русия беше разисквана. Съгласихме се, че връщането на Русия не е допустимо, до момента в който няма забележителен прогрес на обстановката в Украйна. Това е общата ни позиция ", съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Стана ясно и че европейските страни имат намерение и отсега нататък да съблюдават съглашението за нуклеарната стратегия с Иран и разчитат, че Техеран също ще се придържа към него. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел по време на срещата на Г-7 в Канада.

Постигнато е съглашение за нуклеарната стратегия на Иран

В Иран утвърдиха нуклеарното съглашение с шестте международни сили

„ Разногласията със Съединени американски щати остават. Ние, европейците желаеме да съблюдаваме съглашението с Иран и се надяваме, че Иран и отсега нататък ще извършва своите задължения “, сподели тя.

На 8 май президентът Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати излизат от подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение сред Иран и „ шесторката “ – петте нуклеарни страни плюс Германия. Съгласно контракта Иран се отхвърля от създаването на нуклеарно оръжие, като в подмяна се планува последователно отпадане на глобите против него.

Тръмп заплаши Техеран с нови наказания, както и фирмите, в това число неамериканските, които имат бизнес с Иран. Останалите страни от „ шесторката “ се опълчват на Съединени американски щати.

Съединени американски щати ще обиден всевъзможни въпроси и тематики на идната на 12 юни среща на върха сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Това съобщи стопанинът на Белия дом на конференция след края на форума на Г-7 в Канада.

„ Ще повдигнем всички въпроси, всеки въпрос ще бъде обиден “, сподели той, отговаряйки на журналистическо запитване за лагерите в КНДР. Американският водач напомни, че по-рано управляващите в Пхенян са освободили трима американски жители и са им разрешили да се върнат в родината. „ Току-що се върнаха тримата заложници. Ние нищо не сме платили “, уточни Тръмп.

Той също по този начин означи, че по-рано не са се водили договаряния на такова ниво с КНДР и доста малко е известно за Ким Чен Ун в персонален проект. „ Това в никакъв случай не е правено по-рано. А това, което е правено, се е проваляло “, установи Тръмп, отхвърляйки рецензиите към него за идната среща.

След конференцията Тръмп отлетя от канадската провинция Квебек за Сингапур, където ще се проведат неговите диалози с Ким. Стопанинът на Белия дом акцентира, че още в първите минути на диалога с него ще стане ясно дали той ще даде „ стремежи резултат “ - безядрен Корейския полуостров.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР