На среща за обществено обсъждане на предложението за промяна в

...
На среща за обществено обсъждане на предложението за промяна в
Коментари Харесай

Обсъждат предложение за промяна в дългосрочния общински дълг в Стара Загора

На среща за публично разискване на предлагането за смяна в предназначението на действителен дълготраен общински дълг по контракт за револвиращ банков заем, подписан с „ Райфайзенбанк (България) “ ЕАД (решение № 1513 от 26.04.2018г. на Общински съвет Стара Загора) кметът кани жители, общински съветници, кметове на кметства, публични организации, цивилен сдружения, медии и всички заинтригувани лица. Поканата е на съображение член 15, алинея 1 от Закона за общинския дълг.
Промяната на предназначението на към този момент контрактувания заем е за в обсега му за мостово финансиране да се включат всички капиталови планове, реализирани  със средства от Европейския съюз по оперативните стратегии „ Региони в напредък ” и „ Околна среда ”. Всички останали параметри на заема остават непроменени .
Дългосрочният дълг е предопределен за мостово финансиране и рефинансиране на разноски, свързани с осъществяването на утвърдени планове по Оперативна стратегия (ОП) „ Региони в напредък “ 2014 - 2020 година и Оперативна програма „ Околна среда “ 2014 - 2020 година и е на стойност 10 000 000 (десет милиона) лв..
Крайният период за погасяване е 25.12.2022 година, съответната част от усвоените и дължими суми се понижава при постъпване на средства от съответния Управляващ орган, според Договори за безплатна финансова помощ. 
Годишната рента е в размер, еднакъв на главния лихвен % на Българската национална банка, повишен с надбавка 0,89 стотни пункта, само че не по-малко от 0,89% съвкупна годишна рента.
Начинът на поръчителство на заема е посредством основан следващ необикновен залог по реда на Закона за особените залози върху всички сегашни и бъдещи вземания на община Стара Загора на парични средства (собствени приходи) на общината, според член 45, алинея 1, т. 1, букви от а) до ж) от Закона за обществените финанси и е в размер на 100% от размера на заема.
Публичното разискване ще бъде на 18 ноември 2019 година, понеделник, от 17:30 часа в Зала „ Петко Рачов Славейков “ на общинската администрация. 
Подробности могат да се намерят тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР