На специална церемония във вторник Ботев (Пловдив) официално преименува своята

...
На специална церемония във вторник Ботев (Пловдив) официално преименува своята
Коментари Харесай

Клубната база на Ботев Пд официално бе преименувана на името на легендарния Никола Щерев - Старика

На специфична гала във вторник Ботев (Пловдив) публично преименува своята база в квартал " Коматево " на името на именития Никола Щерев – Старика. На събитието, което бе проведено и във връзка 94-годишнина от първата шампионска купа на " жълто-черните ", участваха на стотици последователи, ветерани и общественици.

" Знаковото за нашия клуб събитие се състоя на 3 октомври – паметна дата за всички ботевисти, на която преди 94 години „ жълто-черните “ печелят своят първа шампионска купа. Първа освен за „ Ботев “, само че и за Пловдив ", написаха от Ботев (Пловдив).

На формалната гала почитателите на клуба имаха опция да видят от близко репликата на Царската купа, достоверен златен орден от извоювания край против „ Левски “ в София, както и истинската 24-каратова златна значка на Старика, дарена му от клуба през 1932 година, във връзка отбелязването на 20-годишнината на „ Ботев “ и 15-годишната активност на Никола Щерев под жълто-черните флагове.



Кулминацията на вечерта бе „ запалването “ на светлините на новите букви с името на Никола Щерев – Старика на фасадата на централната естрада на комплекса.

Както е известно, от месец юни насам с решение на Общинския съвет на Пловдив клубната база на Ботев носи името на Никола Щерев. Инициативата по преименуването бе стартирана от Фондация " Жълто и Черно ", които оповестиха, че идната им цел е построяването на монумент на легендата на " жълто-черните " Динко Дерменджиев - Чико.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР