На специална церемония в Пресклуб „България“ националният отбор по борба

...
На специална церемония в Пресклуб „България“ националният отбор по борба
Коментари Харесай

Боркините и Петър Касабов са отбор и треньор №1 за месец април

На специфична гала в Пресклуб „ България “ националният тим по битка (жени) и Петър Касабов бяха наградени за тим и треньор на месец април. За отличното си показване на европейското състезание в Букурещ и класирането на второ място в отборното класиране националният обор по битка получи 10 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 20 спортни медии и редакции. Националният отбор по художествена гимнастика /жени/, спечелил Световната купа за съчетанието с три обръча и два чифта бухалки, има 7 гласа, ВК Марица Пд /жени/, които за пети следващ път станаха първенец и завоюваха Купата на България, е с 2 гласа, а 1 глас има БК Монтана /жени/, който за втори следващ път стана първенец на България.
 Награждаване на тим и треньор за месец април @@@

В класацията при треньорите наставникът на националния тим по битка (жени) Петър Касабов завоюва 11 гласа, по 3 гласа имат Иван Иванов – старши треньор на националния тим по повдигане на тежести и Весела Димитрова – старши треньор на националния отбор по художествена гимнастика, а трима треньори получиха по 1 глас – Бранимира Маркова – старши треньор на националния тим по художествена гимнастика самостоятелно /жени/, Иван Петков – старши треньор на ВК Марица Пд /жени/ и Стефан Михайлов – старши треньор на БК Монтана /жени/

Петър Касабов благодари на всички публицисти, които са дали своят вот за него и за девойките от тима. Той акцентира, че без значение от всички извоювани медали, високо цени премиите за състезател, треньор и тим на месеца, защото са извънредно самопризнание за техния труд и постигнатите резултати.
 Награждаване на тим и треньор за месец април @@@

За приключилите в неделя Европейски игри в Минск, на които Мими Христова (57 кг) се окичи със сребърен орден, а София Георгиева и Миглена Селишка завоюваха бронзовите оценки в категория до 68 кг и 50 кг, Касабов посочи, че това съревнование не е било измежду най-важните за годината.

“Има от какво да сме удовлетворени, има и неща, над които би трябвало да поработим. Със сигурност се получи доста добра инспекция за нас, от функционална, физическа и техническа позиция. Да, удовлетворен съм от физическото положение на девойките. Тренират на оптимални обороти и се готвят по допустимо най-хубавия метод. Ние слязохме от подоготвка на Белмекен, Европейските игри бяха чудесна подготовка за международното състезание, което е най-важното съревнование за нас. Искам там да спечелим медали и квоти за Токио. Във всички девойки ми хареса това, че даже и да не сме в топформа, сме в елита и в борбата за медалите.”
 Награждаване на тим и треньор за месец април @@@

Другата седмица тимът отпътува за лагер във Варна, а по-късно се качва на Белмекен. В лагера ще се включи и Мария Оряшкова. “Тя към този момент 6 месеца се готви непрекъснато с тима – към този момент е една от нас. След като един състезател има предпочитание и дава всичко от себе си да се потвърди в различен спорт, за нас е огромно наслаждение и чест да бъде измежду нас.”

Във Варна няма да бъдат Биляна Дудова и Елица Янкова, които към момента се възвръщат.

Касабов разясни пред репортерите, че първите 6 състезателки от международното състезание получават олимпийски квоти. След това предстоят континентални шампионати, в които единствено първите две състезателки получават квоти, а последният късмет е един международен шампионат, на който хазаин ще бъде София, в който единствено първите две в категория ще заловен последния трен за Токио.

Състезателките от националния тим също споделиха своите усещания от представянето си в Минск. Миглена Селишка съобщи, че е удовлетворена от извоювания бронзов орден. “Имах по-големи упования, само че медалът си е орден “.

Мими Христова показа, че е щастлива от сребърното отличие. “Много се веселя, че доближих до финала след сериозната контузия, която получих предходната година. Надявам се по-добре да боря на международното състезание “.
 Награждаване на тим и треньор за месец април @@@

Тайбе Юсеин не скри своето отчаяние от представянето си в Минск. “Не чаках, че ще се върна без орден. Но си взех поука и се надявам, че на международното състезание няма да позволи грешките, които направих на Европейските игри “.

София Георгиева акцентира, че е щастлива от спечелването на бронзовия орден и е още по-амбицирана да се показа чудесно и на международното състезание.
 Награждаване на тим и треньор за месец април @@@

Евелина Николова, която се възвръща от травма, разясни, че ще направи всичко възможо да взе участие сполучливо в олимпийската категория до 53 кг и да завоюва квота.

Помощник треньорите на националния тим Ст. Петков и М. Недков пожелаха на девойките да бъдат здрави, защото имат всички нужни физически и механически сили и умения, с цел да бъдат измежду най-хубавите в света.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР