На спешно заседание днес Общинският оперативен щаб реши да бъдат

...
На спешно заседание днес Общинският оперативен щаб реши да бъдат
Коментари Харесай

Отложиха Беласица - Вихрен заради COVID-19

На незабавно съвещание през днешния ден Общинският действен щаб реши да бъдат ОТМЕНЕНИ всички прояви, свързани с отбелязване на 108 години от Освобождението на Петрич, 100 години от оповестяването на града за областен и 95 години от експлоадирането на Петричкия случай. Причината - усложнената обстановка с Ковид 19, възходящият брой новозаразени и контактни лица, ситуацията във филиал Петрич на " Югозападна болница ".

Първоначално празничната стратегия се уточни и в нея останаха единствено мероприятията навън. Струпването на повече хора на едно място, въпреки и намерено пространство, също е причина за преместване на Ковид 19.

Според получените данни за интервала от 5 до 11 октомври диагностицираните случаи в община Петрич са 11, а от 12 до 18 октомври броят нараства на 26. Само за два дни - 19 и 20 октомври новите случаи са 24. Обобщено това регистрира за 14 дни - 61 инфектирани, чакат се още резултати от ПСР - проби.

По информация от МБАЛ " Югозападна болница " настанени за лекуване в Петрич с Ковид 19 са общо 42 пациенти - 11 в Инфекциозно, 11 в Неврологично, 16 във Вътрешно поделение и 4 в ОИЛ /интубирани/, има инфектирани трима лекари, които също са с позитивни проби и не могат да се грижат за пациентите. Това прави още по-непредсказуема обстановката.

Общинският действен щаб ПРИЕ въвеждането на спомагателни противоепидемични и ограничаващи ограничения на територията на община Петрич - считано от 22.10 до 05.11.2020 година, както следва:

1 . Създаване на организация и надзор за недопускане в обекти с публично предопределение, търговски и други обекти, включително общински институции, които дават услуги на жителите на повече от 1 човек със защитна маска на лицето на 2,5 м2 повърхност за недопускане скупчване на лица.

2 . Да бъдат анулирани всички проведени всеобщи прояви навън и закрито, в т. ч. празнувания, сватби, кръщенета, празненства, надпревари и други

3 . Всички събития, проведени във връзка 108 години от Освобождението на Петрич, 100 години Петрички окръг и 95 години Петрички случай, да бъдат анулирани.

4 . Сключването на цивилен бракове и кръщенета да се реализира в наличието на съответното длъжностно лице по гражданско положение и посетители в залата до 10 души, само че при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м, както и всички противоепидемични ограничения.

5 . Провеждането на културни и развлекателни мероприятия /театри, кина, театрални прояви, концерти, занятия от танцовото, актьорско и музикално изкуство/ да се провежда до 30% от потенциала на залата при основаване на организация за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м сред феновете.

6 . Затварят се за подготвителен развой двете спортни зали в Петрич

7 . Отменя се идната футболна среща сред ОФК " Беласица " Петрич и ФК " Вихрен " Сандански, както и мачовете по стадионите в селата на община Петрич от " Б " РФГ - Струма 2

8 . ДЮШ на ОФК " Беласица " може да продължи подготвителен развой навън, само че се не разрешава пътешестване за футболни срещи

9 . В заведенията за публично хранене да се сътвори организация за обезпечаване на отдалеченост от 1,5 м сред облегалките на най-близко разположените столове от две прилежащи маси и недопускане на повече от 6 души на една маса.

10 . Осигуряване на физическа отдалеченост на пазари, борси и други сходни места посредством въвеждане на отдалеченост от 1,5 м сред сергии, маси, преносими павилиони, щандове и други Създаване на организация за еднопосочно придвижване на жителите.

11 . Задължително носене на защитни маски за лице от лицата на пазари, борси и други сходни места.

12 . Директорите на учебни заведения да преустановят достъпа на външни лица до физкултурните салони и спортните площадки в поверените им учебни заведения.

13 . Затварят се клубовете на пенсионера и на инвалида на територията на общината за опазване на здравословното положение на възрастните хора и лица с увреждания.

14 . Въвеждане на засилен надзор от страна на всички способени структури (общини, Министерство на вътрешните работи, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда и др.) в следените от тях обекти и действия и основаване на организаация за осъществяването на противоепидемичните ограничения и контрола им.

Протоколът от съвещанието на Общинския действен щаб в Петрич е изпратен за сведение до господин Бисер Михайлов, шеф на област Благоевград и ръководител на Областен спешен щаб, и до РЗИ -Благоевград за ВЪВЕЖДАНЕ на препоръчаните краткотрайни противоепидемични и ограничаващи ограничения с тяхна заповед!
 Балкан нанесе първа загуба на Беласица за сезона
Балкан нанесе първа загуба на Беласица за сезона

Тимът от Петрич рискува да отстъпи първото място
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР