На спешно свикана пресконференция австрийският министър на здравеопазването Волфганг Мюкщайн

...
На спешно свикана пресконференция австрийският министър на здравеопазването Волфганг Мюкщайн
Коментари Харесай

Австрийският министър на здравеопазването Волфганг Мюкщайн подаде оставка


На незабавно свикана конференция австрийският министър на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн заяви, че подава оставка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мюкщайн, който е общопрактикуващ доктор, пое поста в разгара на пандемията от ковид в средата на април предходната година.

Той изясни своето решение с персонални аргументи, заетост по време на пандемичната рецесия и стрес за фамилията си в резултат на закани, отнасящи се и до децата му и налагащи непрекъсната защита.

Това е втората оставка на здравен министър в Австрия в изискванията на пандемия, разясняват наблюдаващи. Вероятно решението на Мюкщайн, пристигнало едвам 10 месеца откакто той пое виновния пост, е и поради разхлабването на ограниченията против пандемията, с което като доктор не е склонен. Предстоящото унищожаване на съвсем всички ограничавания в събота също не е концепция на Мюкщайн. Експертите, на които се позоваваше той, също са скептични към либерализирането на противоепидемичните ограничения.

До назначение на нов министър Мюкщайн ще продължи да извършва своите отговорности. Политическите наблюдаващи към този момент оповестяват името на възможния му правоприемник. Това е Йоханес Раух, който сега е консултант по въпросите на околната среда и превоза в провинция Форарлберг.

Раух също е политик от " Зелените ", в чиято квота е ресорът опазване на здравето, и политическите наблюдаващи акцентират близостта му до ръководителя на по-малката партия от ръководещата коалиция - вицеканцлера Вернер Коглер.

В първи реакции опозиционните партии изрекоха рецензия към новата министерска промяна.

" Човек може да се запита какъв брой добре е за Австрия измежду две рецесии още един член на държавното управление да хвърля ръкавица “, съобщи Памела Ренди-Вагнер, лидерката на Австрийската социалдемократическа партия. „ Това е противоположното на непоклатимост. “

Подобен коментар направи и ръководителката на НЕОС Беате Майнъл-Райзингер: „ Считам за доста неподходящо в миг на пандемия да имаме трети министър на опазването на здравето “.

Шефът на Австрийската партия на свободата Херберт Кикъл акцентира, че Мюкщайн не е взел независимо решението, а че то е било в съгласие от цялото държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР