На снимки с Фелини е заглавието на изложбата от фотографии,

...
На снимки с Фелини е заглавието на изложбата от фотографии,
Коментари Харесай

Изложба за невижданите филми на Фелини на улица "Париж"

" На фотоси с Фелини " е заглавието на изложбата от фотографии, отдадена на огромния италиански режисьор Федерико Фелини.

Събитието е част от лятната стратегия на Италианския културен институт в София и се реализира с помощта на филмотеката в Болоня по случай 100-годишнината от рождението на режисьора. Изложбата ще остане налична за преминаващите пешеходци по ул. " Париж " до 31 август.

Снимките са неповторими документи за това по какъв начин Фелини осъществя своите филми. Моментът на снимането е бил единствено една от етапите в креативната му работа. След края на фотосите за Фелини започвала нова фаза на цялостна креативна независимост, в която той изграждал напълно нов филм по време на постпродукцията.

Фазата на снимане представлявала неповторим и несравним креативен миг, в който създателят на „ Сладък Живот “, „ Осем и половина “ и още доста паметни ленти, като се изключи че дефинира всеки избор на своя екип, води актьорите към постигането на тъкмо това, което той си е представял.

Тези фотографии документират пълноценното наличие на Фелини на снимачната площадка и по какъв начин, филм след филм, то нараства заради нуждата да " хипнотизира " все по-големи и комплицирани декори и екипи. Снимките показват известна лежерност, една игрива страна и обич към героите, които при Фелини като че ли превъзмогват паниките на творчеството.

Сценичните фотографи, които са измежду най-хубавите в Италия, стават негови съучастници, тъй като снимат " същинския филм ", който феновете в никакъв случай няма да видят – този, в който всички функции се играят от " вълшебника Федерико ".

Но тези фотоси свидетелстват също по този начин за едно неповторимо артистично прекарване, за екипа от мъже и дами, занаятчии, техници и актьори, които са помогнали на Фелини да го реализира.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР