На снимката: Володимир ЗеленскиОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в

...
На снимката: Володимир ЗеленскиОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в
Коментари Харесай

Зеленски катастрофира, а родният му град е заплашен от наводнение след руски удари

На фотографията: Володимир Зеленски
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.
Украинските сили са свалили четири съветски самолета
Украинските сили са свалили четири съветски самолета през последните 24 часа, оповестява Kyiv Independent въз основа на настояща информация от Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

В актуализацията се споделя, че три съветски Су-25 и един Су-24М са били свалени, до момента в който са работили над украинска територия, до момента в който главната тактичност на съветските сили продължава да бъде насочването към цивилни селища. 30 от тях са обстрелвани с артилерия, ракети или композиция от двете.
Руски чиновник прикани Владимир Путин да подаде оставка
Руски чиновник, който прикани Владимир Путин да подаде оставка в понеделник, остава зад изказванията си, макар че беше санкциониран и застрашен със затвор, оповестява CNN.

Никита Юферев, народен представител от общинския регион Смолнинское в Санкт Петербург, сподели: „ Ще продължим да настояваме за оставката му “.

Юферев сподели, че го прави за децата си, като сподели, че желае те да могат да показват мнението си на демонстрации и митинги. „ Не желая да се опасяват от възмездие от страна на полицията. “
Володимир Зеленски катастрофира
Президентът на Украйна Володимир Зеленски взе участие в пътнотранспортно произшествие в Киев, само че не е съществено ранен, заяви неговият представител в обява във Фейсбук.

Сергей Никифоров, който не уведоми по кое време е станал случаят, сподели, че колата на Зеленски се е сблъскала с персонално транспортно средство.

„ Президентът беше прегледан от доктор, няма съществени пострадвания “, сподели той, като добави, че случаят ще бъде разследван.

Медиците, съпътстващи Зеленски, оказаха незабавна помощ на водача на персоналния автомобил и го качиха в кола за спешна помощ, добави той.
Украински град е застрашен от наводняване след съветски удар
Централният украински град Кривой рог е застрашен от наводняване, откакто съветски удар повреди уреди за задържане и за разпределение на вода и докара до преливане на река Ингулец, заяви украинското президентство, представено от Франс прес.

„ В точката на удара следим воден поток от 100 м3 в секунда, което съставлява огромен размер. Нивото на водата на Ингулец се трансформира на всеки час “, съобщи заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко.

Според него центърът и различен квартал на този град с 600 000 поданици са „ застрашени от наводняване “.

„ Това е предизвикателство за всички нас, само че обстановката е под надзор. Всички служби са включени, с цел да се отстрани опасността допустимо най-бързо “, добави той в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски, който е родом от града, заяви по-рано за съветски удар, ориентиран против инфраструктура, обвързвана със задържането и разпределението на вода, който не е предизвикал жертви. „ Опит за наводняване на Кривой рог “, съобщи той.

Губернаторът на района Валентин Резниченко от своя страна съобщи, че седем съветски ракети Х-22, изстреляни от аероплан, са нанесли съществени вреди на инфраструктурата.
Зеленски: Харков е деокупиран
В своето нощно телевизионно послание, видео от което беше оповестено малко след случая, Зеленски сподели, че преди малко се е върнал от региона към Харков, добавяйки, че „ съвсем целият район е деокупиран “ след светкавична контраатака за изтласкване на съветските войски.

„ Това беше невиждано придвижване на нашите бойци – украинците още веднъж съумяха да създадат това, което мнозина смятаха за невероятно “, сподели той. След като посети освободения град Изиум, Зеленски сподели, че украинските войски са си върнали към 8000 кв. км (3100 квадратни мили) територия.
Откриха „ камера за мъчения “ в Балаклия
Украинското министерство на защитата откри нещо, което неговите чиновници считат за „ камера за мъчения “, употребена от съветските войски за задържане на украински пандизчии в град Балаклия. Докато някои поданици на Балаклия споделиха на Guardian, че са имали малко взаимоотношение с съветските сили, които са останали най-вече в покрайнините на града и не са претърпели сцените на изтезания и изтезания, следени другаде в страната, Сергей Болвинов, началник на област Харков Следственият отдел на националната полиция сподели, че 40 души са били арестувани по време на окупацията. Един гражданин сподели на BBC, че е бил държан от руснаци в полицейския сектор в града повече от 40 дни и е бил малтретиран с електрошок.
Германия доставя оръжия на Украйна
Германия достави на Украйна още четири зенитни оръдия Gepard и 65 хладилници, заяви немското държавно управление в сряда. Четирите спомагателни единици довеждат общия брой единици Gepard, предоставени от Германия на Украйна до 24.
Гутериш: Шансовете за мир са минимални
Перспективите за мир в Украйна сега са „ минимални “, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации в сряда след телефонен диалог с Владимир Путин. „ Имам възприятието, че към момента сме надалеч от мира. Ще излъжа, в случай че кажа, че това може да се случи скоро “, сподели Гутериш и добави: „ Нямам илюзия; в сегашния миг възможностите за спокойно съглашение са минимални. ” Дори преустановяване на огъня „ не се вижда “, сподели той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР