На снимката: Владислав ГорановАдминистративният съд в София обяви ареста на

...
На снимката: Владислав ГорановАдминистративният съд в София обяви ареста на
Коментари Харесай

И арестът на Владислав Горанов бе обявен за незаконен

На фотографията: Владислав Горанов
Административният съд в София разгласи ареста на някогашния финансов министър Владислав Горанов за противозаконен. Според съда няма данни за осъществено закононарушение сега на издаване на заповедта за арест на Горанов.

Представителят на Софийска градска прокуратура смята касационната тъжба за неоснователна, а обжалваното решение на Софийския областен съд – за вярно, обосновано и законосъобразно, съобщи БГНЕС.

„ Настоящата инстанция не споделя релевираното в касационната тъжба несъгласие, че са били налице данни за осъществено закононарушение все още на издаване на процесната заповед “, се споделя в решението на Софийския административен съд.
Той споделя и извода на Софийския областен съд „ за незаконност на оспорената заповед заради несъответствието с задачата на закона и нарушаване на правилото за пропорционалност по член 6 Административнопроцесуален кодекс “, се показва в решението на съда.

Решението на съда е дефинитивно.

Бившият финансов министър беше арестуван на 17 март дружно с водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко и медийния консултант Севдалина.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че следствието е по сигнал на Гражданското съдружие „ БОЕЦ “, обвързван със фотосите с пачки евро и златни кюлчета, както и с изказвания на Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща подкупи на Борисов.

Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският областен съд (СРС) разгласи за противозаконни задържанията им.

По думите на някогашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков обаче арестите са били неотложни.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР