На снимката: Илиян ВасилевВероятно си мислите, защо и синдикати, и

...
На снимката: Илиян ВасилевВероятно си мислите, защо и синдикати, и
Коментари Харесай

Корупцията от Газпром деформира напълно българската държавност и трябва да бъде прекратена

На фотографията: Илиян Василев
Вероятно си мислите, за какво и синдикати, и работодатели, и медии, всички класици на прехода заедно пазят Газпром „ насмерть “, отвън материалните доказателства за изгодата от това. Като наркозависимост, като вяра, като политическо суверие отвън логиката. Няма метод всички те да са директно на неговата хранилка, тези десетки милиони които се връщат у нас за поддържат цялата тази кохорта. Защото описът с получателите на комисионни от Газпром касае една релативно дребна група от политици на най-високи места, и сигурно не стига до обслужващите като Велев и Григорова, само че с още по-голяма сигурност стигат до Маджо и профсъюзните водачи със сметки в Швейцария..

Като пазят връзката с Газпром, а сигурността, цената и изискванията на доставките нямат значение, цялата тази сбирщина пази свързаността си с Русия, пъпната шнур, по която текат пари и зависимости, които вършат допустимо съществуването и оцеляването на техния модел на ръководство и живот, който е тотално несъответстващ с този в Европейски Съюз и НАТО. Изчезне ли връзката с Газпром през парите които им даваме, изчезва материалната база на въздействието на Путин, или най-малко най-важната му част и корупцията като лепило на тяхната власт. Без съветско въздействие българската корупцията няма късмет, защото е органично несъвместима нито с Европейски Съюз, нито с НАТО и натискът от вътрешната страна и извън, ще я ограничи до търпими размери, най-малко такива, при които корумпираните да не дефинират ориста на България.

За това борбата „ Газпром “ и обединението, която го пази, е борбата за България, която ще водим на 2 октомври, за това да има пари, промени и да престанем да изоставаме от другите в Европейски Съюз. Тя е борба и за Украйна, тъй като същите тези аморални видове държат парите ни за газ да финансират войната на Путин. Така както ГЕРБ финансираха с наши пари и пуснаха Турски поток, планът който разреши на Путин да убива в Украйна.

ГЕРБ ги няма, тъй като не могат да съвместят несъвместимите неща – от една страна да получават комисионни от Газпром, а от друга да приказват за 100 % диверсификация, т.е. за прекъсване на вноса на съветски газ.

Ситуацията е или – или. Няма място за полуистини, полуговорене, полудействие.



Текстът е оповестен във Facebook профила на създателя, заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР