На снимката: Александър Чернодрински “Ikis-Light, проф. д-р Николай Габровски зам.

...
На снимката: Александър Чернодрински “Ikis-Light, проф. д-р Николай Габровски зам.
Коментари Харесай

Дариха на Пирогов UV-C апарат за качествена дезинфекция

На фотографията: Александър Чернодрински “Ikis-Light ”, проф. доктор Николай Габровски зам. изп. шеф УМБАЛСМ „ Пирогов “

Българският производител на уреди за UV-дезинфекция „ IKIS -Light ”  подари безплатно уред „ Exterminator 2020 ” на УМБАЛСМ „ Н.И Пирогов “, с цел да поддържа напъните на медиците в битката с преодоляването на пандемията от короновирус.

„ IKIS -Light ” реализира произвеждане на уреди за UV стерилизация взаимно с Philips, като продуктите им обезпечават професионална сигурност и отбрана от най-голям клас за лечебни заведения, публични здания и пространства.

Дареният уред Exterminator 2020 е професионален преносим автоматизиран апарат за UV-C стерилизация на повърхности и въздух, който унищожава 99,9% от наличните микроорганизми в пространствата, в това число вируси. Апаратът подсигурява над 30% по-добра профилактика против инфекциите, свързани със здравните грижи.

Уредът дезинфекцира въздуха и осветените повърхности за малко време в огромни пространства до 450м²., като междинният цикъл за стерилизация с Exterminator 2020 е 10 минути, според от размера на помещението.  Апаратът работи с 254nm дължина на вълната, която не отделя озон, с помощта на сертифицираните Philips UV-C източници.  Когато датчиците засекат придвижване в помещението, уредът автоматизирано стопира дезинфекционния развой и неотложно се изключва.

Лампите на апарата разполагат с протокол за тестване от Националния център по заразни и паразитни заболявания към Министерство на здравеопазването, сертифицирани са за България и Европейски Съюз.

При приемането на дарения уред, проф. доктор Николай Габровски, зам.-изпълнителен шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, разяснява: „ Благодарим за дарението! Впечатлени сме, че сходен апарат за UV-C стерилизация е конструиран и създаден в България. Той ще бъде част от програмата ни за възобновяване на естествен темп на работа “.

В обстановката на световна пандемия от COVID-19 качествената и безвредна стерилизация е от извънредно значение за намаляването на броя инфектирани медици и пациенти, а преодоляването на вируса зависи и от предпазването на най-уязвимите точки - лечебните заведения и колите за спешна помощ, с цел да не се трансфорат те в огнища на болестта. Методът на UV дезинфекцията, който „ IKIS -Light ” ползва в своите уреди  е с минимално присъединяване на човешки фактор, без „ допиране “, ниски експлоатационни разноски и не замърсява околната среда. Има значимо приложение и значение в актуалната пандемична обстановка и ще остане и добра процедура в бъдещето, тъй като е метод за справяне с вътреболничните инфекции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР