На смартфоните на Huawei ще се появи реклама. По този

...
На смартфоните на Huawei ще се появи реклама. По този
Коментари Харесай

Ето какво Huawei ще натресат на потребителите

На смарт телефоните на Huawei ще се появи реклама. По този метод компанията има намерение да усили приходите от всяко продадено устройство, оповестява MySmartPrice.

Авторите на обявата разкрили споменаване на вградена реклама в систематичната обвивка на EMUI в един от смарт телефоните, работещи с HarmonyOS с Huawei Mobile Services. В раздела за потребителски единодушия бил открит документ, който разказва механизма за рекламиране.

В текста се споделя, че персоналните данни на потребителя се съхраняват една година на сървъри в Хонконг и Сингапур. Информацията може да се обработва и в локални центрове за данни по местоживеене на притежателя на смарт телефона. В документа се показва, че Huawei има право да събира данни за местоположението на потребителя, в случай че даде съответното единодушие.

Изданието MySmartPrice разясни, че в постоянната версия на EMUI с Android 10 няма такива съглашения. От което създателите стигнали до извода, че преди всичко рекламата може да се появи на устройства на Huawei, работещи със лична операционна система HarmonyOS.

Huawei не е първата компания, която ще демонстрира реклами на своите устройства. Подобна процедура в бюджетните устройства се употребява от други китайски производители на смарт телефони, като Xiaomi и Realme.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР