На следващото заседание тя трябва да представи медицински документи за

...
На следващото заседание тя трябва да представи медицински документи за
Коментари Харесай

Съдът глобява адв. Ваня Радиева с 500 лв., не се яви на делото срещу Рагевски

На идващото съвещание тя би трябвало да показа медицински документи за здравословното си положение

Фалстарт на правосъдния развой против Станимир Рагевски, обвиняем за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. Окръжният съд в Бургас не даде ход на делото поради отсъствие на отбраната му – адв. Ваня Радиева, макар че е била постоянно призована. 

За отсъствието си тя е изпратила молба до съда. В нея за отсъствието си се оправдава със здравословното си положение. Детето й се върнало болно от лагер, като е заразило и нея. И двете били с температура и заради тази причина до края на седмицата няма да е на работа, стана ясно от прочетеното от арбитър Ангел Гагашев писмо. Тя обаче не е показала никакви медицински документи. 
Съдът не възприе за основателно нейното отсъствие, защото аргументите не са били уважителни. 

БОС ще й наложи глоба в размер на 500 лева Адв. Радиева на идващото съвещание би трябвало да показа и документи от доктор за здравословното си положение. Магистратите взеха решение да изискват от адвокатската гилдия в Бургас определянето на длъжностен бранител за Рагевски.
 Дъщерята Теодора Бахлова - Християна, посрещна килъра на майка й с думите " Ти си урод "
Флагман.бг още през вчерашния ден писа, че делото в БОС против Станимир Рагевски няма да започва. 

58-годишният Рагевски е с повдигнати общо четири обвинявания - за убийството на Теодора Бахлова и това на Юмер Мехмед, за държане на револвер " Макаров " без позволение и за държане на високорискови наркотични субстанции. Той бе доведен под защита в съда в 10 ч. В залата бе и дъщерята на Теодора Бахлова – Християна, която посрещна обвинявания в убийството на майка й с думите „ Ти си урод “. Стана ясно, че тя ще изиска 500 хиляди лева кръвнина. Сестрата на убитата – Таня Ангелова, ще пледира за 80 хиляди лева 300 000 лева е искът за неимуществени, за който упорства майката на брокерката Стоянка Бахлова.

 



В хода на процеса прокуратурата ще изиска оптимално наказване за свирепия палач. 

" Моето мнение като наблюдаващ прокурор през цялото време е, че доказателствата разкриват специфики, които характеризират освен типа на закононарушенията, само че и личността на подсъдимия - с висока степен на социална заплаха. Би следвало да бъде предотвратена опцията за каквито и да било незаконни прояви. Ще упорствам за оптимално наказване. За убийството на Теодора Бахлова то може да е от 10 до 20 години " отнемане от независимост ", а по повод това на Юмер Мехмед - оптималното наказване е за пожизнен затвор без право на подмяна. За мен това е персона с такива специфики, които сочат цялостна липса на човещина ", сподели прокурор Десислава Трифонова. 

Делото е планувано за 27 март от 14 часа.
 Прокурор Десислава Трифонова

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР