На сградата на чешкото Министерство на вътрешните работи в Прага

...
На сградата на чешкото Министерство на вътрешните работи в Прага
Коментари Харесай

Чешкото МВР увеси на сградата си Путин в черен чувал

На постройката на чешкото Министерство на вътрешните работи в Прага в петък сутринта бе висящ голям афиш с изображението на съветския президент Владимир Путин в черен найлонов чувал. От двете страни на плаката са знамената на Чехия и Украйна, заяви радио „ Свобода “.

Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан разгласява фотографията в Туитър.

„ Ние знаем кой ни е другар – този, който пролива кръвта си за нашата независимост. Също по този начин знаем кой е нашият зложелател и няма да му позволим да открадне визията ни за национализъм и нашето знаме “, написа министърът. Ракушан разгласява и линк към видео, в което приканва да не се разреши чешкото национално знаме да стане знак на съветската пета колона.

На 28 октомври Чехия означи националния си празник – Деня на Чехословакия. Чехословашката република е провъзгласена на 28 октомври 1918 година след провалянето на Австро-Унгария в Първата международна война. В Прага в петък се организира антиправителствен протест за чиято организация управляващите упрекват структури, свързани с Русия. Според полицията в демонстрацията са взели участие десетки хиляди.

Сред настояванията на придвижване „ Чехия преди всичко “ с изключение на оставката на държавното управление е и отвод да се оказва помощ на Украйна и да се договаря с Русия за на ниска цена газ. Движението, което сплотява крайнодесни и крайнолеви политици и деятели, организира до момента два такива митинга в Прага. Критиците на придвижването го упрекват в търговия със страхове, а на 30 октомври в Прага ще има протест за взаимност с Украйна.

Противниците на властта се дефинират като патриоти и интензивно употребяват чешкото национално знаме.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР