На сайта на Софийския апелативен съд беше качено определението, с

...
На сайта на Софийския апелативен съд беше качено определението, с
Коментари Харесай

Съдът: Полфрийман не е опасен, поправил се е

На уеб страницата на Софийския апелативен съд беше качено определението, с което килърът Джок Полфрийман беше освободен предварително от пандиза. Той изтърпяваше 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов след сдърпване в центъра на столицата през зимата на 2007 година

В рамките на цялостна стенограма на правосъдното съвещание се вижда по какъв начин юристът на Полфрийман, прокурорът и юрисконсултът на пандиза спорят за наказванията на австралиеца и степента, в която се е поправил. Самият наказан пък твърди, че е бил репресиран от управлението на пандиза, оповестява бТВ.
Страните по делото
„ До този миг, наред с позитивните моменти в неговото държание – образователна и социална активност, полаган труд, награди, същият (Джок Полфрийман) е правил и голям брой нарушавания на разпоредбите в пандиза, за което са му били налагани съответни санкции, като тези нарушавания са почнали още през 2010 година и са траяли до месец юни 2018 година, след която дата няма данни за други налагани санкции. Прави усещане също, че позитивният развой е почнал през 2016 година, т.е. по времето когато е наближавало той да изтърпи в действителност половината от наложеното му наказване, което е съображение да изиска условно предварително освобождение. Като първите по-трайни резултати в тази поправителна работа се установяват едвам през 2019 г.”, отбелязва прокурор Трифонова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР