На сайта на Конгреса на САЩ беше публикуван законопроект, предвиждащ

...
На сайта на Конгреса на САЩ беше публикуван законопроект, предвиждащ
Коментари Харесай

САЩ ще се борят с влиянието на Русия във Венецуела

На уеб страницата на Конгреса на Съединени американски щати беше оповестен законопроект, предусещащ налагането на наказания против руснаци и други чужденци, които поддържат президента на Венецуела Николас Мадуро, оповестяват съветските медии.

" Засиленото наличие на Руската федерация в Западното полукълбо провокира безпокойствие у Съединените щати и нашите съдружници в района ", се акцентира в документа.

Законопроектът по-специално планува възбрана за приемане на американска виза за чужденци, " настоящи в полза на съветското държавно управление в поддръжка на силите за сигурност на Венецуела ".

Конгресмени са припомнили за изпращането на два стратегически бомбардировача ракетоносци Ту-160 във Венецуела от страна на Русия, които участваха в учения през декември предходната година. Отбелязва се, че Москва оказва финансова поддръжка на Мадуро, като дава заеми на венецуелската държавна петролна компания PDVSA.

Автор на самодейността за приемането на законопроекта е конгресменът от Демократическата партия Деми Васерман-Щулц.

През януари Венецуела беше разтърсена от вълна от митинги против Мадуро. На 23 януари ръководителят на Народното събрание и водач на опозицията Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен държавен глава до провеждането на нови президентски избори. Гуайдо не признава за законни изборите през предходната година, в които Мадуро беше определен за президент.

Действията на Гуайдо бяха утвърдени от множеството страни в Латинска Америка, Съединени американски щати и множеството страни от Европейски Съюз. В поддръжка на Мадуро се оповестиха Русия, Китай, Турция и други Русия разгласи за фиктивен " президентския статут " на Гуайдо.

Съединени американски щати постановиха наказания против PDVSA. Нейните активи и ползи на стойност 7 милиарда $ в Съединени американски щати бяха блокирани. Руската банка " Еврофинанс Моснарбанк " също беше ударена поради връзки с PDVSA. Миналата седмица Вашингтон разгласи нови наказания против Каракас, само че не посочи какви ще бъдат те. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР