На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Брутално: Обезобразиха жена със счупена бутилка във Варна

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна са били предадени 40-годишният Михаил Г. и живеещата с него на фамилни начала 45-годишна Анелия В.
Двамата предизвикали междинна телесна щета на някогашната другарка на подсъдимия, като обезобразили лицето й със счупена бутилка. Подсъдимите ще дават отговор пред съда за закононарушение по член 129, алинея 2 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество, което се санкционира с отнемане от независимост до 6 години. 
Деянието е осъществено на 17 август 2016 година Пострадалата Кремена стояла на скамейка пред дома си дружно с татко си, баба си и тяхна съседка. Около 21 часа по улицата минал подсъдимият Михаил, с който тя живяла на фамилни начала към 3 години. След раздялата с нея Михаил се върнал при предходната си партньорка Анелия, която била известна в квартала с името Анифе.

Подсъдимият направил знак на Кремена да отиде при него и макар несъгласието на татко си, тя го последвала. Двамата тръгнали към локалната черква. 
Кремена забелязала, че Анелия идва към тях, и решила да избяга. Михаил обаче я хванал за ръката, по-късно за косата, като й затиснал устата с другата ръка. В това време Анелия се доближила към тях, счупила бутилка в земята и с острата част порязала лицето на Кремена от устата наляво към бузата. Разрезът бил бездънен и прерязал мускулатурата, лигавицата и подлигавичните тъкани, както и клон на лицевата артерия. 
Докато Михаил държал крепко потърпевшата, като я ритал по краката, Анелия крещяла обидни думи против нея. След като лицето на Кремена било обезобразено, двамата си тръгнали. Жената била превозена до болничното заведение с изобилен кръвоизлив, където била оперирана.

С закононарушението си двамата подсъдими са предизвикали 2 междинни телесни повреди - разстройство на здравето на потърпевшата, краткотрайно рисково за живота й, в резултат на нанесената дълбока порезна рана с дължина към около 9 см и дълбочина 1,5 см, както и обезобразяване на лицето й с белег към 11 см, който обективно я загрозява.
Предстои делото против Михаил Г. и Анелия В. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР