На руския гражданин Леонид Решетников е наложена забрана за влизане

...
На руския гражданин Леонид Решетников е наложена забрана за влизане
Коментари Харесай

Лидерът на Русофили обвинен в шпионаж, Решетников с 10-годишна забрана за влизане в България

На съветския жител Леонид Решетников е наложена възбрана за влизане на територията на Република България, заяви основният прокурор Сотир Цацаров, съобщи кореспондент на "Банкер ".

Председателят на Движение "Русофили " Николай Малинов е притеглен като обвинен в образуване на незаконна скица за изпиране на пари и финансиране на мероприятия, които засягат националната ни сигурност, обясни обвинител №1. В понеделник дружно с други членове на управление на организацията Малинов бе арестуван, разпитан и след това освободен по следствие на шпионаж в интерес на Русия.

"В хода на следствие на закононарушение срещу финансовата и кредитната система открита построена и настояща скица за изпиране на пари. Веднага след установяването на тази скица, прокуратурата разпореди на ДАНС осъществяването на голям брой оперативни мероприятия, в това число и по линия на финансовото разузнаване. В резултат на това са събрани данни, че тази скица се употребява и за трансфер на финансови средства от лица, които са ръководители на непознати организации с избрани ползи в политическия живот на страната. Тези ползи са свързани с разнообразни области от българския публичен и политически живот, както и от активността на българските държавни органи. По този метод се финансират разностранни мероприятия, които директно засягат националната сигурност на страната и съставляват опити за целеустремено въздействие и във връзка с нейната външна политика ", съобщи още Сотир Цацаров.

Очаквайте детайлности!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР