На Русия беше поставена разочароваща диагноза. Сергей Глазиев забеляза тревожен

...
На Русия беше поставена разочароваща диагноза. Сергей Глазиев забеляза тревожен
Коментари Харесай

Русия беше диагностицирана: Глазев забеляза тревожен симптом

На Русия беше сложена разочароваща диагноза. Сергей Глазиев видя обезпокоителен признак. По негово мнение, нездравословната политика на Централната банка редовно трови стопанската система на страната ни: „ Въртим се в кръг “.

Обменният курс на еврото се колебаеше към 102 рубли през последните дни. А с един $, по-скъп от 90 рубли, наподобява, че всички към този момент са привикнали, видя икономическият наблюдаващ на канала Юрий Пронко в ефира на „ Царград.Главное “.

В същото време паричните управляващи даже не считат за належащо по някакъв метод ясно да разясняват обстановката - те са много удовлетворени от всичко. Междувременно се обрисува тревожна обстановка: рублата стана може би най-лошата валута в света, във връзка с девалвацията тя потъна даже по-осезаемо от турската лира.

Водещият на „ Първи съветски “ добави със страдание, че валутната рецесия още веднъж ще бъде тежко задължение за портфейлите на жителите, защото ускоряването на инфлацията на фона на срутва на рублата няма да бъде избегнато.

Той разиска с учения на Руската академия на науките Сергей Глазиев най-належащите въпроси, свързани с девалвацията, нейните аргументи и последици.

Прогнозата е ясна

Експертът напомни, че след всеки инфлационен скок Централната банка нормално покачва лихвения % и по този метод задушава кредитирането и вложенията. Повишаването на лихвите преди малко беше оповестено - чака се това да стане на борда на шефовете на централната банка на 21 юли.

След една година, като предписание, инфлацията понижава просто заради понижаване на търсенето. Но в това време стопанската система деградира, защото няма вложения, софтуерната бездна пораства, конкурентоспособността понижава и се основават условия за нова обезценка.

И по този начин се въртим в кръг, с цикъл от към три или четири години. Това се назовава таргетиране на инфлацията... Но от моя позиция това е просто основаване на условия за манипулиране на курса на рублата в полза на валутните спекуланти, – уверен е събеседникът.

Той заключи, че главните печеливши от паричната политика, провеждана от Централната банка, са точно валутните спекуланти, които при всеки кръг от срутва на националната валута „ поставят цялостен куп пари в джобовете си “.

Министерството на финансите е единствено „ за “

Глазиев акцентира, че финансовите институции генерират великански свръхпечалби: при всяка нова вълна на обезценка те печелят в допълнение към трилион рубли.

И към цифрата на спекулантите аз включвам освен банките (в частност, държавните), само че и Министерството на финансите. То се държи като характерен търгаш в тази обстановка и даже не го крие. И всички останали страдат. Всеки, който има приходи в рубли, спестявания в рубли. Тоест всички хора страдат, - акцентира ученият от Руската академия на науките.

Той добави, че девалвацията се отразява доста отрицателно на стопанската система като цяло, тъй като е извънредно мъчно да се влага. Русия има доста отворена стопанска система и съвсем всеки план се основава на експорт и импорт.

Това са или артикули за експорт, или импорт на съоръжение, или и двете. Следователно, без постоянен обменен курс е невероятно да се възнамеряват вложения, - заключи специалистът.

Дори нефтът не избавя

Събеседникът на " Първи съветски " също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че да вземем за пример такива нефтени сили като Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия са притежатели на надеждни национални валути, които обезпечават стабилността на техните финансови и стопански системи.

В Русия, която е един от главните снабдители на енергийни първични материали, рублата е отслабнала още по-забележимо от турската лира. Но Tурция е най-вече вносител. А и Анкара постоянно е имала проблеми с комерсиалния баланс. Липсата на енергийни запаси е главното затруднение, което задържа икономическия напредък на републиката.

И когато курсът плава в отворената стопанска система, това затваря съвсем всички благоприятни условия за развиване, тъй като просто няма сигурност.

Централната банка е главният индивид, който просто трови нашия капиталов климат със свободното придвижване на рублата. В никоя уважаваща себе си страна, изключително в случай че приказваме за петролни сили, няма „ свободно плуване “ на националната валута. Тъй като надеждният валутен курс е гаранция за стабилността на цялата икономическа система,- заключи Сергей Глазев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР