На референдумите за присъединяване към Русия на контролираните от нея

...
На референдумите за присъединяване към Русия на контролираните от нея
Коментари Харесай

Войници с автомати придружават мобилните комисии на референдума в Донецк, Луганск и Херсон

На референдумите за присъединение към Русия на следените от нея региони в Украйна – Донецк, Луганск и Херсон, бойци с автомати съпровождат мобилните комисии. Така дружно обикалят от врата на врата

Вотът е очевиден, а тук-там жители описват, че член на комисията попълня техния глас след вербален въпрос. Руската организация ТАСС прецизира, че искащите ще могат да гласоподават в естествена секция единствено в последния ден – вторник – от съображения за сигурност, предава.

Американският президент Джо Байдън се закани, че Западът ще наложи нови стопански наказания на Русия при положение на анексиране на още украински райони. Той предизвести също, че в случай че Русия анексира украински територии, .

Продължава да има опашки по границите от руснаци, опитващи се да изоставен страната след оповестената готовност.

Според обществените мрежи съветските органи на реда са затворили елементи от границата с Грузия и са въвели полицейски час. Пропускат се единствено коли с локални регистрационни номера. Това е предизвикало някои локални да транспортират съграждани, пристигнали от други региони.

А украинският президент се обърна към сънародниците си в окупираните региони, където също се набират бойци: „ Скрийте се от съветската готовност, пробвайте се да се придвижите до освободените украински територии. А в случай че въпреки всичко се озовете в съветската войска, саботирайте дейностите ѝ и ни изпращайте информация за врага “.

След митингите против мобилизацията, нощес в Москва и Санкт Петербург се организираха и проправителствени демонстрации в нейна поддръжка и „ за “ референдумите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР