На референдум днес швейцарските граждани ще решат дали да забранят

...
На референдум днес швейцарските граждани ще решат дали да забранят
Коментари Харесай

Ще забравим ли кравата Милка? Швейцарците с важен референдум

На референдум през днешния ден швейцарските жители ще решат дали да забранят промишленото отглеждане на животни, т.е. дали строгите закони за хуманно отношение към животните в богатата страна да бъдат в допълнение затегнати, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Предложението, което е в сходство със системата за директна народна власт в Швейцария, цели да направи конституционно условие отбраната на достолепието на селскостопанските животни като наедрял рогат добитък, пилета и свине.
-->
Правителството би трябвало да одобри по-строги правила за грижа за животните, в това число за достъпа им до открити пространства и за клането им. Изискванията ще обгръщат и вноса на животни и скотски артикули.

Управляващите предложиха да се гласоподава срещу предлагането, защото сходни промени ще нарушат търговски съглашения, ще усилят капиталовите и оперативни разноски и ще покачат цените на питателните артикули.

" Швейцария към този момент има най-строгите закони за отбрана на животните, които съществуват, постоянно споделям, че това може и да е по този начин, само че можем и по-добре и би следвало да е по-добре ", сподели Александра Гавилано, специалист по устойчивите храни в " Грийнпийс " (Greenpeace) Швейцария.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР