На редовно заседание Общински съвет – Силистра гласува проекта за

...
На редовно заседание Общински съвет – Силистра гласува проекта за
Коментари Харесай

Общински съвет – Силистра прие Бюджета на Община Силистра за 2022 г.

На постоянно съвещание Общински съвет – Силистра гласоподава плана за бюджет на Община Силистра.

Той бе признат с 26 гласа „ЗА“, с допълнение, препоръчано от ръководителя на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси госпожа Денка Михайлова.
Гласувана бе докладна бележка за изменение и допълнение на Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги в Община Силистра.
Съветниците дефинираха размера на главната месечна работна заплата на кмета на Община Силистра и на кметове на кметства.
Те утвърдиха краткотрайна комисия за избор на правосъдни заседатели за Окръжен съд – Силистра с ръководител господин Златко Куртев, секретар госпожа Мирослава Червенкова и членове господин Хасан Алегбер, господин Стелиян Стойчев и госпожа Иванка Ташева.
Останалите докладни мемоари от дневния ред бяха признати с решенията към тях. Те включват:
Определяне на позицията на представителя на Община Силистра за присъединяване в постоянно неприсъствено общо заседание на Асоциацията по ВиК.Приемане на Годишен проект за прилагане на дървесина от горските територии – благосъстоятелност на Община Силистра за 2022г.Приемане на Отчет по осъществяването на 2021 година на Програма за понижаване равнищата на замърсителите в атмосферния въздух и за постигане на одобрените правила в гр. Силистра.Приемане показаните отчети за активността на националните читалища на територията на Община Силистра за 2021г. и за изразходваните от тях средства по бюджета им.Приемане на Отчет за активността на Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивен информативен център по зависимости за 2021г.
Специални посетители на съвещанието бяха деца и учители от ДГ „Роза“, дружно с шефа на градината госпожа Радосвета Николова, които поздравиха присъстващите за идните празници и им подариха декоративни великденски яйца. Съветниците бяха поздравени и от лазарки от ДГ „Мир“, село Айдемир. Председателят на Общински съвет – Силистра, доктор Мария Димитрова, изрече признателност към децата и учителите и ги подари с лакомства.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР