На редовната си сесия този четвъртък, 17 ноември, местният парламент

...
На редовната си сесия този четвъртък, 17 ноември, местният парламент
Коментари Харесай

Общинският съвет в Сливен ще избира нов зам.председател 

На постоянната си сесия този четвъртък, 17 ноември, локалният парламент в Сливен следва да избере нов зам.председател. Това стана ясно на днешната конференция на ръководителя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. Доскоро мястото на един от зам.председателите заемаше Деян Дечев, който подаде оставка поради избирането му за депутат. С решение на Общинската изборна комисия неговото място като общински консултант зае доктор Наташа Петкова.  За овакантеното място на зам.председател е препоръчана Соня Келеведжиева, чиято кандидатура следва да бъде гласувана на съвещанието.

Общо 45 точки съдържа предварителният дневен ред на сесията, импортирани са и 6 спомагателни. Сред акцентите Митев означи следващата актуализация на бюджета. По думите му тя се отнася най-вече за средства, които ще бъдат ориентирани в създаване на система за  видеонаблюдение в част от кварталите „ Сини камъни “ и „ Българка “, реорганизация на няколко детски площадки в Сливен, съществени поправки на здания – общинска благосъстоятелност в няколко обитаеми места, пазаруване на компютри за кметства, обезпечаване на спомагателни средства за помощи на нуждаещи се жители и др. 

Предстои да бъде гласувано и предложение Общината да кандидатства с план по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година ”, свързан  с обезпечаването на услугата „ Грижа в дома “ за лица с увреждания и възрастни хора. Финансовата помощ по плана е на 100 % безплатна и възлиза на близо 2,5 млн.лева. Друго предложение е обвързвано с обезпечаването на спомагателни 238 хил.лева по план „ Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване в община Сливен “.

Сред точките попада още изменение на план-сметка за дейностите по събиране, транспортиране, неутрализиране в депа или други уреди на битови боклуци и поддържане на чистотата на територии за публично прилагане за 2022 година Размерът на план-сметката от близо 15,6 млн. лв. остава същият, предлага се пренасочване на средства по пера.

 Други оферти за гласоподаване са докладът за осъществяване на решенията на локалния парламент за първото полугодие на 2022 година, както и за упълномощаването на представител на Общината за присъединяване в Общото заседание на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински ”-Сливен.

В умозаключение ръководителят Митев означи, че в предварителния дневен ред и на тази сесия са планувани разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност, включително делба на парцели, обществени тръжни процедури и разпределяне на средства и финансови помощи на жители.

Обичайно, сесията с планувана за 9 ч. в зала „ Май “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР