На протест срещу лошите условия на труд и мизерията в

...
На протест срещу лошите условия на труд и мизерията в
Коментари Харесай

Лекарите от Александровска излязоха на протест, въпреки обещанията на здравното министерство

На митинг против неприятните условия на труд и мизерията в пространствата за пациенти излязоха лекари от " Александровска болница ". Преди дни от здравното министерство оповестиха, че ще бъдат отпуснати 800 000 лв. за ремонт на две от клиниките, само че медиците считат, че парите са прекомерно незадоволителни.
Организатори на митинга са народен профсъюз " Защита ". Оттам потвърдиха за окаяното положение на постройката, в която се обитават клиниките по алергология, хематология и ендокринология. Обещаните от министерството средства ще стигнат за ремонт на едвам две от отделенията.
В болничното заведение работят близо 1500 души. Протестът е подсилен и от медици, които не са членове на синдиката.
Излязохме, тъй като не може да продължи по този начин поради тежкото положение на две от отделенията в болничното заведение. Условия, при които нито може да се работи, нито да се образоват студенти, нито да се лекуват пациенти. Протестираме поради тоталната липса на реакция от страна на здравно министерство “, разяснява за БГНЕС доктор Андрей Коцев, ръководител на синдикалния съюз „ Защита “ в болничното заведение. Средствата, които е планувало министерството са прекомерно малко и то в отговор на митинга, добави той.
Припомняме, че медиците на няколко пъти алармират за проблемите в болничното заведение. Още през август месец рухна част от тавана в алергологията. Късмет беше, че нямаше потърпевши, само че казусът може да се повтори, изясни доктор Коцев. По думите му за ремонт единствено на една от постройките, която се намира пред централната арка на болничното заведение са нужни 13,5 млн. лв.. Така че плануваните 800 000 лв. са изцяло незадоволителни, добави той.
Лекарят счита, че министерството е не запомнило от години за потребностите и проблемите на „ Александровска “ болница, по тази причина и митингите ще продължат. Коцев твърди, че недоволството на медиците няма да се отрази на пациентите, които ще бъдат лекувани съответно и в изискванията на митинги.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР