На президента Радев очевидно много му се управлява“, заяви пред

...
На президента Радев очевидно много му се управлява“, заяви пред
Коментари Харесай

Даниел Митов: Има опити да се дестабилизира средата докато се полагат усилия за съставяне на правителство

„ На президента Радев явно доста му се ръководи “, съобщи пред бТВ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той установи, че до момента в който в договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се поставят старания за сформиране на държавно управление, се вършат опити за дестабилизиране на политическата конюнктура.

„ Прекалено доста станаха дейностите в посока на това да се дестабилизира средата. Не виждам различен бенефициент от това с изключение на президента Радев, който ръководи от доста време със служебни кабинети. “ – уточни Митов.

По думите му, единият симптом за това е забавянето на мандата от страна на Радев в случай, че двете обединения към този момент са оповестили единодушието си за сформиране на държавно управление.

Междувременно Радостин Василев разгласи, че евентуално ще се отдели от групата на ПП-ДБ.

„ Вървят в коридорите клюки за някакви записи, с които разполага той. И това е част от тази динамичност, която цели разлюляване на политическата среда. “ – разясни Митов.

Той добави и събитието, че Бойко Борисов е извикан на разпити по проблеми, които от дълго време са били изчистени, само че в този момент се притоплят – по думите му, това са знакови дейности.

Според него убийството на Красимир Каменов-Къро също е обвързвано с напъните да се сформира постоянен кабинет.

Даниел Митов разяснява също, че договарянията за сформиране на държавно управление „ са прекомерно деликатни и доста комплицирани, с цел да си позволим прекомерно доста спекулиране към тях, тъй като блансите са нежни ".

Той означи, че двете обединения са се споразумели да се сформира експертен кабинет и единствените политически фигури в него да бъдат Николай Денков и Мария Габриел. Впоследствие се оказва, че от Политическа партия оферират в него да влязат изявени политически фигури като Асен Василев, Даниел Лорер, Радослав Рибарски и други

„ Това основава избрани несъответствия в политическото посланичество “, означи Митов.

Той изрази убеденост, че Денков и Габриел ще намерят баланс. От ГЕРБ са дали всички пълномощия за воденето на договарянията на Мария Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР