На пресконференция днес в Благоевград зам.-кметът по култура и хуманитарни

...
На пресконференция днес в Благоевград зам.-кметът по култура и хуманитарни
Коментари Харесай

За втори път „Jumaya Stage Festival”

На конференция през днешния ден в Благоевград зам.-кметът по просвета и филантропични действия на общината Христина Шопова, уредникът на артистичния фестивал „ Jumaya Stage Festival ” Иван Кацарски, младият дизайнер Надежда Червенкова и Димитър Кърнев от Д2 разкриха „ тайните “ на фестивала.

Зам.-кметът изрази удовлетворението си от второто издание на артистичното събитие. „ Това е първият от  многото фестивали през юни. Тук е мястото да благодаря на уредниците за това, че не се отхвърлиха след първото издание. Много се веселя, че това събитие продължи. Благодаря и на Митко Кърнев, че е част от този фестивал, тук в Благоевград “, сподели зам.-кметът.
„ Много се веселя,че за повторно сме тук, в тази зала, една година по-късно и стартираме второто издание на „ Jumaya Stage Festival ”. Благодаря на всички за организацията, благодаря на Oбщина Благоевград за помощта, за още веднъж протегнатата ръка. За първи път опитвам с нови стилове музика. Миналата година беше напълно рок издание. Този път рока го резервираме за втората вечер, а в първата вечер опитвам с доста стилове музика, като  етно-джаз, фюжън, реге, рок-фолклор, доста стилове, смесени по доста забавен метод, балканско звучене, направено с доста усет и финес “, добави Иван Кацарски.

На огромната сцена пред “Stage Bar ” по време на двата фестивални дни ще чуем едни от най-ярките реализатори - надарените реализатори от „ Мерудия “, ще овкусят изданието с прелестен привкус и доста темп. Запомнящите се реализатори от Акага, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi идват особено за Втори “Jumaya Stage Festival ”в Благоевград,за да раздават страсти,музика и мемоари.

Второто издание на фестивала предлага и неделно учебно заведение. В него присъединяване ще вземат известни за България актьори. Джумая фест предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов ще запознае хората с най-новите начини за основаване на музика. Евгени Господинов ще ни покаже пък техниките на пеене при деца и възрастни, които се занимават с рок музика.  

Водещ на фестивала ще бъде изключителният Георги Кючуков- първенец на първото национално състезание по Стендъп.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР