На пресконференция днес кандидатът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ

...
На пресконференция днес кандидатът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ
Коментари Харесай

Иван Панайотов: Пазарджик върви с уверени стъпки към пропастта и ако не вземем решителни мерки - можем тежко да пропаднем

На конференция през днешния ден претендентът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ инж. Иван Панайотов проучва финансотото положение на общината към сегашния миг. Дълговете са 25.8 млн. лева по заеми, плюс 4 млн. лева към доставчци. Към тези числа би трябвало да се прибавят 8 млн. лева отговорности според Закона за ръководство на отпадъците. Общата сума възлиза на близо 38 млн. лева

"Тук аргументите са доста - от ниска събираемост на налозите, таксите, наемите и концесионните вноски - до годишно несъблюдение на бюджета. Всяка година Община Пазарджик генерира сред 2-4 млн. лева недостиг, гласуван като актуализация в края на месец декември “, заяви Иван Панайотов. Управлението на локалните финанси е явен белег за неефективност и липса на положително обмисляне, разяснява още претендентът за кмет от ГЕРБ.

"През 2007 година първият мандат на Тодор Попов стартира със 7 млн. лева остатък и за 11 години стават 38 млн. лева минус. Всички си задаваме въпроса - за какво. Това е тъй като парите се управляваха неприятно – за 11 година имаме общо продадени парцели на общината за 42 млн. лева Като пресметнем - 80 млн. лева изхарчени лични средства до 2018 година или за 11 години – прави по към 7 млн. лева на година. В същото време не виждаме нищо значително построено в общината за тази стойност “, съобщи Евтим Янев, специалист и претендент за Общински консултант в листата на ГЕРБ.

"За 11 години са изхачени над 227 млн. лева, а от тях 180 млн. лева са за строителство и 47 млн. лева за планиране. Това са близо 10 хиляди лева на семейство. А вижте какво става в строителството. Само като образец давам контракта от тази година с една от компаниите, с които работи кметът - не може да плащаме 227 лева за 1 кубик бетон при междинна цена 130 лева Прекалено скъпо е “, означи Панайотов.

"145 млн. лева от средствата, усвоени от Община Пазарджик с помощта на държавното управление и уговорката за насърчаване на районите. Изграденото е по-скоро не поради кмета, а макар кмета и неговите общински съветници “, безапелационен бе Иван Панайотов и добави, че за последните два мандата в Пазарджик средствата от европроекти са 40 млн. лева или по 400 лева на човек. За съпоставяне община Велинград, с 3-4 пъти по-малко население, може да се похвали с 1000 лева на човек. „ За да има доверие от централната власт би трябвало да има ясна политическа отговорност, а не криене зад странни обединения. Имаме увереността на държавното управление и персонално на премиера, че ще ни оказват помощ, само че единствено при изискване, че си научим урока и променим философията и практиките на това ръководство. В основата на положителните връзки сред централната и локалната власт стои доверието. Доверието към сегащната администрация на Пазарджик липсва. А ние можем да го върнем„ съобщи Иван Панайотов и добави: "Досегашното ръководство на Пазарджик е тежка безнаказаност. Захранване на един кръг доближени за сметка на пропадането на всички ".

ГЕРБ има решение на всички финансови проблеми в Община Пазарджик. Те минават през съблюдаване на разпоредбите, стратегическо обмисляне с естествени търгове, конкуренция и заплащане в точния момент на фирмите-изпълнители според подписаните контракти. Ще бъде изработен цялостен одит на финансовите средства в Община Пазарджик, последван от цялостен разбор на обществените финанси и използването на възстановителен проект за превръщане на отрицателните трендове. ГЕРБ залага на ръководство за хората, а не за кмета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР