На предстоящите преки избори за ръководство на БСП, членовете на

...
На предстоящите преки избори за ръководство на БСП, членовете на
Коментари Харесай

Красимир Янков: БСП дължи 5 300 000 лева, а не 300 000, както твърди Корнелия Нинова

" На идните директни избори за управление на Българска социалистическа партия, членовете на партията ще покажат дали желаят да сме опция на ръководството на ГЕРБ, или да се задържи статуквото. “
Това сподели по ТВ „ Европа “ националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Красимир Янков. Според него по-голямото управление на партията, какъвто е Националният съвет на Българска социалистическа партия, е посочил на последното си съвещание угриженост за положението в което се намира сега левицата. Той посочи, че решенията на партията още веднъж ще се разискват първо на пленум и едвам тогава ще бъдат представяни пред обществото.
Янков напомни, че на пленума не беше признат докладът на Корнелия Нинова за политическото положение в страната, както и предлагането й за всенародна подписка с която да се смъква държавното управление. По думите му, такава приляга повече на извънпарламентарна партия, а ще е неточност да бъдат изкарани депутатите от Народното събрание, с цел да я провеждат в страната.
„ Ще опровергая Корнелия Нинова, която съобщи ден след пленума, че партията дължи единствено 300 000 лв.. Във финансовия доклад, под който тя се е подписала написа, че Българска социалистическа партия дължи 5 300 000 лв. “, сподели Красимир Янков. На въпрос, дали левицата ще желае финансова проверка, националният представител сподели, че е било направено предложение на пленума да се гласоподава такава, която да е формирана от представители от Националния съвет и Контролната комисия. Точно преди да бъде утвърдено предлагането, представителите на тясното управление, в лицето на Изпълнителното бюро, са напуснали залата, с цел да падне кворума. „ Корнелия Нинова не насрочи близка дата за ново съвещание на пленума, само че има други механизми той да се свика “, безапелационен беше той.
Красимир Янков показа и за още един сериозен проблем, че доста локални управления на Българска социалистическа партия в страната не са получили парите си от държавната дотация. „ Тези средствата са, с цел да оказват помощ за осъществяване на политическа дейност. По информация на някогашни ръководители на партията недадените пари са от дотация над 30 милиона лв.. “
Народният представител съобщи още, че управлението на Българска социалистическа партия съзнателно постанова мантрата, че всеки който желае финансова проверка на партията, или изкаже друго от мнение от това на Нинова е зложелател, или е в сделки с ГЕРБ. Той напомни, че някогашният ръководител Михаил Миков, също отхвърли коалиция с партията на Борисов, само че през днешния ден хората от обкръжението на Корнелия Нинова го упрекват в колаборация с ръководещите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР