На предстоящата редовна сесия в петък, общинските съветници ще гласуват

...
На предстоящата редовна сесия в петък, общинските съветници ще гласуват
Коментари Харесай

Съветниците отпускат 4000 лева в помощ на Станислав Чаушки

На идната постоянна сесия в петък, общинските съветници ще гласоподават разпределяне на еднократна финансова помощ на поданици на Община Благоевград, според признатите от Общински съвет критерии и целеви групи. Предвидено е отпущането на сумата от 4000 лв. в помощ на Станислав Чаушки, който пострада съществено в резултат на жестокия побой нанесен му в нощта на 16 против 17 юни. Наред с благотворителната акция в помощ на 23 годишния Станислав, в която Община Благоевград взе интензивно присъединяване, в този момент локалните парламентаристи отпускат и еднократна финансова помощ с цел да подкрепи фамилията в разноските по интервенциите и рехабилитацията му.
Общинските съветници щегласуват предложение по отношение на почитане със званието " Почетен жител на Благоевград " на Мая Нешкова за принос в развиването на актуалната българска музика и просвета и популяризирането на Благоевград, във връзка 60 годишния ѝ празник.
В дневния ред на идната сесия е включено и предложение за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа " Св. Николай Мирликлийски " за деца на възраст от 7г. до 18/20г., гр. Благоевград, считано от 01.01.2018 година Към момента в дома има едно дете настанено на непрекъсната грижа, осем деца на седмична грижа и четири деца на дневен престой. За всички тях текат процедури за реинтегриране в фамилии или в среда близка до фамилната. Базата на дома ще бъде преобразувана в център за различен вид обществени услуги за деца с увреждания.

На идната сесия ще бъде прегледано и предложение по отношение на одобрение, на Подробен организационен проект (ПУП) - парцеларен проект (ПП) за трасе на разпределителен газопровод и газопроводни отклонения до парцели в землището на с. Изгрев.

Предложенията, включени в дневния ред на идното съвещание, са прегледани от непрекъснатите комисиите към локалния парламент. Предложеният дневен ред беше утвърден през днешния ден, 25.09.2017г., и от Председателския съвет към Общински съвет - Благоевград. Сесията на Общински съвет - Благоевград ще се организира на 29 септември 2017 година /петък/ от 09.30 ч. в зала " 22-ри Септември ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР