На председателски съвет е бил поставен въпросът да отпадне точката

...
На председателски съвет е бил поставен въпросът да отпадне точката
Коментари Харесай

Докато Скопие не изпълни ангажиментите си, БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за РСМ

На председателски съвет е бил подложен въпросът да отпадне точката за избор на ръководител на КПКОНПИ
Левицата няма да поддържа каквото и да е предложение за РСМ:  „ Вчера във Външна комисия съвещанието беше провалено от болшинството на „ Възраждане ”, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Заседание, на което трябваше да бъде прегледано френското предложение по случая Северна Македония. Българска социалистическа партия няма да поддържа каквото и да е предложение за Северна Македония, до момента в който Скопие не извърши уговорките, залегнали в контракта от 2017 година и декларацията на Народно събрание. Това не значи, че разискването в Народното събрание би трябвало да спре. Това не значи, че българските жители не би трябвало да бъдат осведомени ”, сподели на брифинг депутатът от левицата Георги Свиленски.

Той даде обещание, че Българска социалистическа партия няма да бъдат тези, които ще предадат българските национални ползи. Свиленски уточни, че днешното провалено съвещание прави съвсем невероятно актуализацията на пенсиите.

„ За следващ път ставаме очевидци на бойкот на българския парламент от страна на новата ръководеща коалиция " Възраждане ", Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и ГЕРБ ”, добави националният представител.

„ Днес на Председателски съвет беше подложен въпроса да отпадне точката за избор на ръководител на Народно събрание и точката за процедурни правила за избор на ръководител на КПКОНПИ. Както и през вчерашния ден ви казахме това са аргументите, заради които новото ръководещо болшинство не желае българския парламент да действа. Вече 8 дни след свалянето на Никола Минчев, новата коалиция няма претендент за ръководител на новия парламент ”, сподели още Свиленски.

Той съобщи, че новото ръководещо болшинство хвърля страната в безпорядък. „ Днес трябваше да бъде признат Законът за европейските средства, касаещ 2.5 млрд ”.  По думите му тези хора си играят с страната.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР