На практика всички аналитици са скептични, че Apple отново ще

...
На практика всички аналитици са скептични, че Apple отново ще
Коментари Харесай

Apple може отново да достигне капитализация от $1 трилион, ако тази година представи своя мултимедиен пакет

На процедура всички аналитици са скептични, че Apple още веднъж ще успее да доближи капитализация от $1 трилион. Но Кати Хюбърти от Morgan Stanley е на друго мнение.

Хюбърти допуска, че акциите на компанията могат доста да набъбнат, в случай че мултимедийният пакет на Apple бъде сполучливо приключен през 2019 година . Така нареченият „мултимедиен пакет“ включва музика, поточна телевизия и абонамент за новинарската емисия Texture. Към сегашен ден пазарната капитализация на Apple е $785 милиарда. Според банката, мултимедийните услуги ще прибавят годишно по 2% към прихода на Apple до 2025 година в това число.

Слуховете за хипотетичния мултимедиен пакет се появиха още предходната година. През месец юни 2018-та уеб порталът The Information заяви, че Apple възнамерява да започва една обща услуга, абонаментът за която включва музика, телевизия и вести. Да си напомним, че през месец март 2018 година корпорацията от Купертино закупи услугата Texture за онлайн издание на вестници и списания. Texture се смята за нещо като аналог на Netflix в света на списанията, абонаментът за която коства $9,99.



Morgan Stanley предвижда и увеличено търсене на акциите на Apple, тъй като продажбите на iPhone последователно се стабилизират и ползата на вложителите набъбна.

Хюбърти означи, че по-голямата част от притежателите на iPhone към този момент e „съзряла“ за обновяването на своите айфони с по-нов модел. Това също ще вдигне пазарната капитализация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР