На прага на най-горещите летни месеци туризмът на стария континент

...
На прага на най-горещите летни месеци туризмът на стария континент
Коментари Харесай

Защо германските туристи могат да спасят икономиките на Испания, Италия и Гърция?

На прага на най-горещите летни месеци туризмът на остарелия континент стартира постепенно да се възражда с последователното отпадане на рестриктивните мерки за пътуванията и в страните, подхванали драконовски ограничения след разразяването на пандемията.

Дори Испания, която удължи изключителното състояние в страната до 21 юни, се надява да успее да притегли задоволително гости през този сезон. Но въпросът е дали туристите към този момент са задоволително уверени, с цел да пътуват зад граница и изключително в едни от най-засегнатите от вируса страни.

Докато северните страни на Стария континент обмислят по какъв начин да усилят размера на избавителните пакети за стопанските системи си, доста от южните страни, като Гърция, Испания и Италия разчитат на свежия капитал от туристическия бранш за своето възобновяване.
 Испания губи немски туристи за сметка на Гърция, Португалия и Хърватия
Една от най-желаните дестинации в Европа губи немски туристи за сметка на Гърция и Хърватия

И това е неприятна вест за бизнеса там

А от решаващо значение за постигането на това ще бъдат посетителите на Германия. Причината за това е, че за другия огромен пазар за бранша - Англия, към момента е в действие 14-дневна карантина за всички жители, завърнали се от чужбина.

От друга страна даже единствено немските туристи биха се трансформирали в сериозен мотор за южноевропейските страни, като през предходната година те са изхарчили близо 70 милиарда евро за ваканции, написа Bloomberg.

Испания се надява да притегли забележителен дял от тях през това лято. Ето за какво Мадрид даде опция германците да пътуват по специфични въздушни коридори до Балеарските острови още в този момент преди рестриктивните мерки в страната да са отпаднали напълно.
 Испания е изгубила €7 милиарда доходи от туризъм за месец
Една от най-посещаваните страни в Европа е изгубила €7 милиарда доходи от туризъм за месец

Април на процедура е бил нулев за страната откъм задгранични гости

Въпреки огромните очаквания на южноевропейските страни, най-малко през 2020 година германците сигурно няма да пътуват толкоз доста, колкото нормално. Около 43% от хората в страната изобщо не възнамеряват лятна почивка през тази година, демонстрират данни от изследване на YouGov.

Междувременно резервираните туристически пакети, включващи полет и настаняване в хотел, са със 75% надолу, сочат данни на основаната в Берлин HolidayPirates Group, която ръководи 10 туристически уеб страницата в Германия.

Междувременно от Европейската комисия пресмятат, че през предишния месец резервациите за цялата промишленост в района са отчели срив сред 60 и 90 на 100.
 Надежда за туризма в Гърция: Телефоните в хотелите започнаха да звънят
Надежда за туризма в Гърция: Телефоните в хотелите започнаха да звънят

Южната ни съседка може да се окаже измежду най-предпочитаните туристически дестинации в Европа това лято
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР