На прага на есента сме и сме в пълна готовност

...
На прага на есента сме и сме в пълна готовност
Коментари Харесай

Правилният начин да почистим кожените си дрехи и аксеоари

На прага на есента сме и сме в цялостна подготвеност да извадим обичаните си кожени облекла и аксесоари от дрешника. Харесваме ги освен тъй като вършат всяка визия по-стилна, само че и тъй като в никакъв случай не излизат от мода и по тази причина се славят като безконечни. Но са безконечни, несъмнено, единствено в случай че знаем по какъв начин вярно да ги поддържаме, тъй като и те изискват по-специално внимание.

В идеалния случай, с цел да осигурим на кожените си облекла и аксесоари най-правилната грижа, е добре да се съобразим с типа кожа, от който са направени. Всеки тип кожа изисква разнообразни способи и артикули. И като се замислим, това е много разумно и сходно и при грижата за човешката кожа на тялото и лицето - при всеки тя има разнообразни потребности и надлежно подобаващите артикули.

Кожените облекла и аксесоари също се нуждаят главно от две неща - разчистване и поддържане. Първата стъпка - почистването, може да създадем с мека забрадка и почистващ разтвор. Така влакната останат свежи и здрави. Негативната страна на почистването обаче е, че то постоянно отстранява нужни масла и влага от кожата, което може да я изсуши. Затова и не би трябвало да подценяваме втората стъпка - подхранването. Подходящият еликсир оказва помощ за възобновяване на влагата, тъй че влакната да останат гъвкави, а кожата - здрава.

Изненадващо наличният артикул, който всяко домакинство има, и може да се употребява за почистването на петна от кожа, е сапунът. Но мек и гальовен подобен. Него обаче не би трябвало да нанасяме непосредствено върху кожата, а първо върху забрадка и по-късно върху дрехата или чантата.

В никакъв случай обаче не би трябвало да прибягваме до това да почистваме кожа с две неща: вода, защото може да проникне в кожата и да я повреди, и оцет, поради неговата киселинност, която също не ѝ се отразява добре.

Добре е да предпазваме кожените облекла и аксесоари от излагането на рискови температури, надраскването с остри предмети, директна слънчева светлина и влага. А когато не им е сезон и не ги обличаме, може да ги предпазим най-добре в платнена торба и на изсъхнало в дрешника, написа Glamour.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР