На прага на Есенния салон на изкуствата и емблематичния за

...
На прага на Есенния салон на изкуствата и емблематичния за
Коментари Харесай

Културни прояви в Пловдив са под въпрос заради COVID-19

На прага на Есенния салон на изкуствата и емблематичния за Пловдив сценичен фестивал " Сцена на кръстопът “ терзанията на артистите порастват съразмерно на броя на заболелите с коронавирус. Ръководствата на театрите в града, който от няколко дни към този момент е в алената зона, съзнателно отсрочват за последния миг стартирането на билетите в продажба.

Броени дни остават до първи септември, когато се открива кукленият фестивал " Двама са малко, трима са доста “. Трупата репетира спектакъла " Пешеходна зона “, само че всички се питат: ще има ли аудитория в залата?

" Да, терзание има, в хипотезата на 30 % от потенциала ние ще би трябвало да мислим различен вид да проведем фестивала единствено на открито”, показа Петър Влайков.

В момента над 60 % от актьорския състав е имунизиран. Дори да се вкара условието на зрелище да вървят единствено имунизирани или с негативни PCR тест в кукления спектакъл, това е неприложимо поради детската публика.

От управлението към момента не са пуснали в продажба билетите. Колебание има и в Драматичния спектакъл, който е хазаин на „ Сцена на кръстопът “.

" Ние продаваме малко по-малко от 50-те % места, ще ги пуснем и към края, когато забележим дали всичко ще е наред”, изясни шефът на театъра Кръстю Кръстев.

А другояче феновете на театъра са твърдо срещу наново затваряне на залите.

" Мисля, че с добра организация може да се направи, в това число в случай че се стигне до там да се изисква документ за имунизиране, антигенни проби или такива за антитела”, разяснява Кремена Данева.

Организаторите на " Пловдив джаз фест “ към този момент оповестиха, че в края на октомври фестивалът ще се организира с потенциал на 100 %, само че единствено при годни имунизационни документи или негативен PCR тест.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР