На последното заседание за този мандат Столичният общински съвет ще

...
На последното заседание за този мандат Столичният общински съвет ще
Коментари Харесай

София заменя общински терени за 5 проблемни частни имота в Младост

На последното съвещание за този мандат Столичният общински съвет ще гласоподава замяната на общински терени с 5 проблематични частни парцела в " Младост ". Терените са отредени за застрояване, за някои има и издадено позволение за градеж, само че проектите за построяването на нови здания на тях провокираха митингите на живеещите в близост.

Преди повече от месец кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че три от терените ще бъдат сменени за такива, благосъстоятелност на общинското сдружение " Софийски парцели ". Общинските имоти са наоколо до " Принцес аутлет център " и магазин ХИТ в " Младост ". Срещу тях общинската компания ще придобие частни парцели до блоковете 60 и 61 в " Младост 1 ", до бл. 320 в " Младост 3 " и до бл. 401 в " Младост 4 ", за който даже има издадено позволение за градеж. Идеята е общинското сдружение да не застроява проблематичните терени и те да останат зелени площи, каквито са и сега.

Сега с подписите на общински съветници от съвсем всички групи в общинския съвет е импортиран отчет за подмяна на още два от проблематичните частни терени в " Младост ". Сделките са препоръчани от работна група, назначена от кмета Фандъкова. Собствениците на терените са подали заявления, че са съгласни със замените. Това обаче не са единствените случаи на проблематично застрояване в " Младост ". Петте частни терена били определени, защото са " най-брадатите ", а притежателите повече от 10 години чакат решение.

Единият от спомагателните противоречиви парцели е до блоковете 19 и 20 в " Младост 1 ", изясни един от вносителите на отчета Войслав Тодоров. Протестите против застрояването на този имот през 2016 година доведоха до оставката на районния кмет от ГЕРБ Цвета Авджиева. В следствие частичните избори бяха завоюва от предводителката на недоволните Десислава Иванчева, която беше свалена от поста, откакто бе задържана по обвиняване за рушвет.

Частният парцел, от който потегли недоволството против презастрояването в " Младост ", би трябвало да бъде сменен с общински терен в " Младост 2 " до магазин " Лидл ". Около общинския имот има здания, само че общинските съветници, внесли отчета не чакат митинги от хората в близост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР