На последното си заседание за мандат 2015 - 2019 г.

...
На последното си заседание за мандат 2015 - 2019 г.
Коментари Харесай

Кои са новите почетни граждани на Стара Загора?

На последното си съвещание за мандат 2015 - 2019 година общинският съвет реши, че Стара Загора ще има двама почетни жители . Това са Мария Жекова и Снежана Дескова . Решението беше взето след скрито гласоподаване, резултатите от което обяви  Милена Желева, ръководител на 5-членната комисия, назначена за провеждането на избора. Правото си на глас за избор на почетен жител упражниха 50 от общо 51 общински съветници. В урната всички 50 бюлетини са били действителни. 
На тържествената сесия на общинския съвет за празника на Стара Загора - 5 октомври, на Мария Жекова и Снежана Дескова публично ще бъдат връчени оценките на званието .
Тази година номинациите за „ Почетен жител на Стара Загора “ бяха три. Освен Мария Жекова, която подари фамилна постройка в центъра на Стара Загора на общината за Културен център за надарени деца, и Снежана Дескова, дългогодишна примабалерина на Старозагорската опера и създател и началник на Школата за типичен танци към Народно читалище (НЧ) „ Родина 1860 “, за званието беше номинирана и Мария Нейкова, регионален шеф Стара Загора в интервала 2001 - 2009 година, държавник и учител. 
Званието „ Почетен жител на Стара Загора " се присъжда за първи път през 1963 година, когато негови носители стават поетът Веселин Ханчев за заслуги към българската литература, руските космонавтите Валентина Терешкова и Валерий Биковски, и участвалият в строителството на Азотно-торовия цех Василий Банников, също руски жител. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР